Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2015,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carlo Ancelotti Karim Benzema Real Madrid Luka Modrić Gareth Bale James Rodriguez Marcelo

Torek, 21. 4. 2015, 18.08

8 let

Carlo Ancelotti: Brez skrbi, Luka Modrić je nadomestljiv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav bo njegova ekipa na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov proti mestnemu tekmecu Atleticu zelo oslabljena, je trener madridskega Reala Carlo Ancelotti optimist.

Branilec naslova, ki je na prvi tekmi v gosteh remiziral z 0:0, bo na sredini povratni tekmi Jana Oblaka in soigralce skušal izločiti brez štirih pomembnih nogometašev. Kaznovan je branilec Marcelo, poškodovani so napadalec Karim Benzema, krilni napadalec Gareth Bale in vezist Luka Modrić. Predvsem odsotnost hrvaškega organizatorja igre je tista, ki skrbi številne navijače Reala, a njegov trener je optimist.

"Isco je v tej sezoni nekajkrat že igral na mestu, ki ga v ekipi zaseda Modrić, in obnesel se je odlično," je povedal Carlo Ancelotti, ki že ve, kako bo zaradi odsotnosti nogometašev zapolnil tudi preostala mesta. "Tudi Bala in Benzemaja lahko nadomestimo. Imamo Jamesa Rodrigueza, Jeseja Rodrigueza in Javierja Hernandeza. James je v odlični formi, igra lahko tako na desni strani kot tudi v sredini. Hernandez je prav tako v dobri formi in pripravljen. Tako fizično kot psihično," je prepričan Italijan.

Prepričan, da ima najboljšo ekipo na svetu

"Res je, da nam bodo manjkali nekateri nosilci, a smo zelo motivirani. Bolj bi težko bili. Poškodbe so sestavni del nogometa in športa, z njimi smo se sprijaznili. Že v preteklosti smo imeli kar nekaj težav, a smo se z njimi dobro spopadli. Izbral bom najboljšo enajsterico izmed nogometašev, ki so na voljo. Moja ekipa je najboljša na svetu in verjamem, da bomo tudi na povratni tekmi igrali tako dobro, kot smo na prvi," si je zaželel trener, ki je Real v prejšnji sezoni popeljal do desetega evropskega naslova.

Spomnimo, na tekmi na štadionu Atletica je imel Real res ogromno priložnosti, a je v vratih rdeče-belih blestel slovenski reprezentant Oblak. 22-letni vratar, ki bo v začetni enajsterici seveda tudi tokrat, je zbral kar osem obramb in bil izbran za najboljšega posameznika tekme. Prav gotovo bo imel veliko dela tudi tokrat.

Ne spreglejte