Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2022,
20.37

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

liga prvakinj

Nedelja, 24. 4. 2022, 20.37

2 leti

91.648 navijačev na tekmi ženskega nogometa

Presežen ženski rekord na Camp Nouu, francoski spopad Lyonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Barcelona ženske rekord | Tekmo si je v živo ogledalo kar 91.648 ljudi. | Foto Reuters

Tekmo si je v živo ogledalo kar 91.648 ljudi.

Foto: Reuters

V Barceloni so po treh tednih znova postavili nov rekord po številu navijačev na ženski tekmi. Zmago domače ekipe v uvodni polfinalni tekmi lige prvakinj s 5:1 nad Wolfsburgom je spremljalo 91.648 ljudi. V drugem prvem polfinalnem srečanju so nogometašice Lyona v povsem francoskem obračunus 3:2 premagale Paris Saint-Germain.

Nogometašice Barcelone so bile na polnem Camp Nouu na prvi tekmi polfinala lige prvakinj boljše od Wolfsburga s 5:1. S tem so pred rekordnimi 91.648 gledalci storile odločen korak proti finalu.

Barcelona ženske rekord | Foto: Reuters Foto: Reuters Branilke naslova so že v prvem polčasu napolnile mrežo nemške ekipe. Zadele so Aitana Bonmati (3.), Caroline Hansen (10.), Jenifer Hermoso (33.) in Alexia Putellas (38.). Slednja, sicer najboljša nogometašica na svetu po izboru France Football, je v drugem polčasu po uspešno izvedeni enajstmetrovki vnovič vzpostavila prednost štirih zadetkov za Katalonke. Pred tem je rezultat znižala Jill Roord (70.).

Je pa torej znova padel rekord po številu gledalcev na tekmi lige prvakinj. Pred tremi tedni se je na Camp Nouu na derbiju Barcelona - Real Madrid v četrtfinalu zbralo 91.553 ljudi, tokrat pa je bilo na stadionu še 95 navijačev več.

Francoski spopad evropskim rekorderkam

Nogometašice Lyona, rekorderke s sedmimi naslovi v tem tekmovanju so se v 6. minuti znašle v zaostanku, ko je zadela Marie-Antoinette Katoto. V 23. minuti je izenačila Wendie Renard iz enajstmetrovke, Catarina Macario pa je nato z zadetkoma v 34. in 51. minuti Lyonu priigrala dva gola prednosti. Končni izid je v 58. minuti postavila Paulina Dudek po uspešno izvedeni najstrožji kazni.

Nogometašice Lyona so bile boljše od PSG s 3:2. | Foto: Reuters Nogometašice Lyona so bile boljše od PSG s 3:2. Foto: Reuters

Povratna obračuna bosta v soboto, 30. aprila, finale pa 21. maja v Torinu.

Ne spreglejte