Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2012,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mate Eterović

Nedelja, 16. 9. 2012, 21.18

8 let

Čakali so sedem tekem in zmagali drugič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Muri 05 z 0:2 (0:2).

Doslej drugouvrščeno moštvo prve slovenske lige je v goste sprejelo zadnjeuvrščeno Muro 05. Ta pa se na mesta na lestvici ni ozirala. Kljub boljšemu začetku Domžal je že v prvem polčasu zabila dva gola, kar je bil dovolj velik kapital za drugo zmago v prvenstvu, s katero je zadnje mesto na lestvici prepustila velenjskemu Rudarju.

Domžalski nogometaši so odločno začeli tekmo in v uvodnih minutah nanizali kar nekaj lepih priložnosti. V šesti minuti je Zeni Husmani s prostega strela meril mimo gola, dve minuti zatem je Filip Draković moral posredovati po strelu Saše Aleksandra Živca, ki je tako zatem znova prišel do strela, a so gosti izbili žogo z golove črte do Jerneja Papeža, ta pa je z osmih metrov meril previsoko. V 16. minuti je goste na golovi črti spet rešil Jure Travner po poskusu Nejca Skubica. Po 20 minutah pa so se prebudili tudi gosti.

V 23. minuti je do strela z glavo po prostem strelu prišel Stanley Aborah, ki pa je zadel prečko. Pet minut zatem je bil bolj natančen Damjan Bohar, ki se je po podaji Arpada Vaša znašel za hrbtom domače obrambe in v dvoboju iz oči v oči ugnal Gregorja Zabreta za soboško vodstvo. Gosti so bili nevarni tudi v 39. minuti, ko je Zabret moral posredovati po dobrem strelu Dragana Jelića s 25 metrov, v 42. minuti pa so podvojili vodstvo, ko je Bohar streljal z 20 metrov, Zabret je žogo odbil do Mateja Eterovića, ki jo je z dobrih desetih metrov poslal v prazno mrežo.

V drugem polčasu so prvi zagrozili domači, ko je v 49. minuti Goran Vuk streljal pod prečko, a je Draković žogo ujel. Zelo nevarno za vrata gostov je bilo tudi v 70. minuti, ko je Živec z roba kazenskega prostora zatresel prečko. Malce pred tem je na drugi strani Aleš Majer po protinapadu žogo poslal malce čez domača vrata. V 75. minuti so znova po hitrem protinapadu do zaključnega strela prišli gosti, ko je po podaji Vaša Bohar s petih metrov le za malenkost zgrešil cilj.

Štiri minute pozneje pa se moral znova izkazati Draković, ko je žogo po strelu Vuka odbil v kot. V končnici tekme so gostitelji skušali rešiti, kar se je rešiti dalo, a jim v napadu ni steklo po željah. Še več, Eterović bi lahko v 89. minuti potrdil zmago, ko je po protinapadu prišel do neoviranega strela, toda žoga je končala mimo gola.

Ne spreglejte