Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
8. 1. 2009,
19.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 8. 1. 2009, 19.00

8 let, 5 mesecev

Burja za začetek ponagajala Ajdovcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mesto Ajdovščina si je v javnosti izklesalo status slovenske prestolnice burje. Da to še kako drži, je na lastni koži občutil trener Primorja Vjekoslav Lokica, ki je prvič letos pozdravil izbrance.

Uvodni trening na ajdovskih zelenicah v letu 2009 je minil v znamenju močne burje, ki je pozdravila ''rdeče-črno'' odpravo in ji ob nizkih temperaturah otežila nabiranje prepotrebne kondicije. ''Neverjetno. Na takšno burjo v Sloveniji še nisem doletel. Tudi v Dalmaciji ni bilo dosti podobnih primerov. A takšna je pač narava. Važno je, da smo opravili prvi dan priprav. Jutri sledi še en kondicijski trening, potem bodo igralci odšli na meritve in licenciranje v Velenje, v nedeljo bo na sporedu prosti dan, nato pa bomo prihodnji teden v priprave vstopili s polno paro,'' je povedal za Sportal Vjekoslav Lokica, ki se zaveda, da bo do izpolnitve zadanih nalog v zimskem prestopnem roku, ki se tičejo želenega igralskega kadra, moral počakati vsaj še nekaj časa.

Lokica: Morda še pet novih igralcev

Za zdaj sta ajdovske vrste okrepila 21-letni tolminski napadalec Dejan Marijanovič, ki še nima prvoligaških izkušenj ter 25-letni ljubljanski branilec Rok Marinič, ki je med drugim branil barve Interblocka, Bele krajine in graškega Sturma. ''To še zdaleč ni vse. Potrebujemo vsaj še tri do štiri nove igralce, morda tudi pet, seveda pa se lahko pripeti tudi kakšen odhod. Do sredine drugega tedna naj bi bila situacija že bolj jasna,'' je naznanil trener Primorja, ki je po koncu jesenskega dela v sodelovanju z direktorjem Vladimirjem Curkom napovedal veliko ''čistko'' v vrstah trenutno predzadnjega prvoligaškega kluba, do slednje pa zaenkrat še ni prišlo. Razen dveh tujcev, Edina Šaranovića in Nedžada Serdarevića, ki sta se poslovila v zaključku jesenskega dela ter Blaža Černica in Gregorja Žigona, ki bosta s statusom posojenih igralcev nadaljevala pot v nižjeligaških klubih Brda in Bilje, je ostala ajdovska ekipa nespremenjena.

S kom na pripravljalnih tekmah?

Veliko bolj kot igralski kader, s katerim bodo Ajdovci v želji, da si zagotovijo obstanek, vstopili v spomladanski del, pa so že znani termini prijateljskih tekem. Nogometaši Primorja se bodo 19. januarja preselili v Medulin. Na pripravah na Hrvaškem, kjer bodo ostali sedem dni, bodo odigrali vsaj tri prijateljske tekme. Tekmec za prvo tekmo (20. januarja) še ni znan, najverjetneje pa bo to nekdo iz ''trojčka'' Rijeka – Istra Pulj – Lokomotiva Zagreb, dva dni kasneje se bodo dvakratni slovenski podprvaki pomerili s Slaven Belupom iz Koprivnice, 24. januarja pa s Šibenikom. Po vrnitvi domov bodo Ajdovci brusili formo z gorenjskima tekmecema, saj bodo 28. in 31. januarja na drugi strani zelenice nogometaši Šenčurja in kranjskega Triglava, v začetku februarja pa se bodo še enkrat odpravili na krajše priprave v Medulin in sklenili priprave pred nadaljevanjem prvenstva.

Ne spreglejte