Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 6. 2014,
0.26

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Neymar Fernandinho

Torek, 24. 6. 2014, 0.26

3 leta, 6 mesecev

Brazilija na vrh skupine, Neymar na vrh lestvice strelcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Brazilije so v tretjem krogu predtekmovanja na svetovnem prvenstvu v Braziliji (skupina A) v Brasilii premagali Kamerun s 4:1 (2:1) in osvojili prvo mesto v skupini.

V zadnjem krogu skupinskega dela so se gostitelji svetovnega prvenstva Brazilci pomerili s Kamerunom. V prestolnici je Brazilce v drugi del peljala že točka, na roko pa jim je šlo tudi dejstvo, da petkratni svetovni prvaki še nikoli na mundialih niso klonili pred afriškimi ekipami. Poleg tega so bili Kamerunci brez možnosti za napredovanje. Brazilija se je s Kamerunom v zgodovini pomerila že štirikrat. Trikrat je slavila, enkrat pa je morala Kamerunu priznati premoč - leta 2003 na pokalu konfederacij, ko je srečanje v Saint Denisu odločil Samuel Eto'o. Kamerunski kapetan je tekmo začel na klopi za rezervne igralce, saj po poškodbi ni nared, prav tako je zaradi kartona manjkal Alex Song, pri Braziliji pa se je v ekipo vrnil Hulk.

V 17. minuti so povedli Brazilci. Kamerunska obramba je nespretno podajala na brazilsko polovico, žogo je prestregel Luiz Gustavo in z leve strani podal v kazenski prostor, kjer so Kamerunci pozabili na Neymarja, ki ni imel težav premagati Charlesa Itandjeja. Zvezdnik Barcelone je bil nevaren tudi v 20. minuti, a je bil kamerunski vratar tokrat na pravem mestu. Tudi minuto kasneje so Brazilci ogrožali kamerunska vrata, pred katera je podal Paulinho, poskusil je Fred, a je žogo prestregel Itandje. Kamerunci so zatem pritisnili proti brazilskim vratom in nalet kronali v 26. minuti. Po kotu je brazilska obramba zaspala, Allan Nyom je po tleh poslal predložek pred vrata Julia Cezarja in Joel Matip je premagal domačega čuvaja mreže.

Izenačujoči zadetek je Kamerunce še dodatno prebudil. Pritisk proti vratom Brazilije ni pojenjal, a bolj odprta igra ni prinesla sadov, domači so znali kaznovati najmanjšo napako kamerunske obrambe. Brazilci so prevzeli žogo na kamerunski polovici, podajo je lepo sprejel Neymar, mirno 'preslalomiral' obrambo in po tleh še drugič premagal Itandjeja.

V drugem polčasu so agresivno začeli Brazilci, Itandje pa se je kar trikrat zapored izkazal kot odličen vratar. V četrto je bil nemočen. Fernandinho je lepo našel Davida Luiza, ta pa iz dvomljivega položaja poslal lep predložek do Freda, ki je žogo z glavo le še pospravil za hrbet kamerunskega vratarja. Po tretjem zadetku Brazilcev se je igra umirila, nekaj osamljenih poskusov strelov pa je končalo bodisi mimo gola bodisi v rokah obeh vratarjev. Ritem igre se do konca dvoboja ni več dvignil, dvajset minut pred koncem je bil zaslužnega počitka deležen tudi prvi zvezdnik gostiteljev Neymar. Končni izid je po novi napaki Kameruna, ki je na svoji polovici izgubil žogo, pet minut pred koncem postavil Fernandinho.

Ne spreglejte