Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2022,
9.15

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Natisni članek

nogometna tržnica slovo Real Madrid Marcelo

Torek, 14. 6. 2022, 9.15

1 leto, 10 mesecev

Marcelo se je poslovil od Real Madrida

Brazilca ob slovesu premagale solze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Marcelo | Marcelo se po 15 letih poslavlja od Real Madrida. | Foto Reuters

Marcelo se po 15 letih poslavlja od Real Madrida.

Foto: Reuters

Brazilski nogometaš Marcelo se po 15 letih in kar 545 nastopih poslavlja od Real Madrida, s katerim je v tem času osvojil kar 25 lovorik. 34-letni Brazilec bo zmagovalce lige prvakov zapustil konec junija, ko mu bo potekla pogodba z Realom.

Marcelo se je vrstam Real Madrida pridružil leta 2007, v kraljevem klubu pa je igral kar 15 let. V tem času je klubu pomagal do kar 25 lovorik, kar je največ, kolikor je kateremu izmed nogometašev uspelo v zgodovini klubu. 34-letni nogometaš je povedal, da se še ne namerava upokojiti, a kje bo zaigral v prihodnji sezoni, še ne ve. Največ se ga povezuje s turškim Fenerbahčejem in francoskim Marseillem.

"Danes je najsrečnejši dan, odkar sem v Madridu, ker sem se zdaj, ko odhajam, zavedel, kaj puščam za sabo," je ob slovesu dejal Brazilec. Z Realom je petkrat osvojil ligo prvakov, šestkrat je bil prvak la lige, ob odhodu pa so se mu pri Realu poklonili s posebno slovesnostjo, na kateri ga je predsednik kluba Florentino Perez odlikoval z zlatim odlikovanjem.

"Nisem želel ostati v klubu še leto ali dve samo zato, da bi ostal iz usmiljenja kluba do mene. Vedno bom navijal za Real Madrid in skupaj smo se odločili, da je tako najbolje. Ne počutim se kot legenda. Življenje se ne konča tu. Še naprej bom igral. Verjamem, da lahko nadaljujem svojo kariero, a nisem še razmišljal veliko o prihodnosti. Najtežje se je posloviti. Nositi dres Reala je bilo nekaj najlepšega," je na robu solz dejal Marcelo.

"Hoteli smo se na pravi način posloviti od našega kapetana. Govorimo o legendi, o igralcu z največ lovorikami v dresu Real Madrida. Dragi Marcelo, izpolnil si si vse sanje. Osvojil si absolutno vse. Brez dvoma si eden najboljših obrambnih igralcev na svetu, unikaten nogometaš," pa je v čast Marcela dejal Perez.

Preberite še:

Aurelien Tchouameni
Sportal Real Madrid potrdil prihod Tchouamenija
Luka Modrić
Sportal Zdaj še uradno: Hrvat podaljšal zvestobo Realu
Aurelien Tchouameni
Sportal Stomilijonski posel, Francoz prihaja v Real Madrid
Ne spreglejte