Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
16.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boštjan Cesar

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 16.29

6 let, 7 mesecev

Boštjan Cesar: v reprezentanci kot kapetan, v klubu prav tako

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Boštjan Cesar je tudi letos igral redno tako v klubskem dresu kot v reprezentanci. Pri 33 letih še ni rekel zadnje.

V drugi polovici prejšnje sezone in prvi polovici letošnjega leta je Boštjan Cesar redno, tako kot več ali manj že leto in pol, kolikor je v Veroni, igral za Chievo v prvi italijanski ligi. Chievu je pomagal do obstanka in 14. mesta v prvoligaški konkurenci na Apeninskem polotoku, v prvi polovici leta je odigral 18 prvenstvenih tekem in bil na vseh v prvi postavi.

Podobno je tudi v prvi polovici te sezone. Chievo je po 17 odigranih tekmah na 12. mestu in daleč od mest, ki zagotavljajo boj za obstanek. Na začetku sezone je bil pri vrhu, nekaj časa celo prvi. V tej sezoni je v prvenstvu igral 13 tekem, tudi zdaj je bil na vseh v prvi postavi. Enkrat je zaigral tudi v pokalnem tekmovanju, od katerega so se Verončani poslovili že v tretjem krogu. Nekajkrat je bil tudi kapetan moštva.

Pri 33 letih je za njim več kot deset let igranja v najboljših nogometnih državah, a igrati misli še kar nekaj časa. Glede na pripravljenost, ki jo kaže, to tudi ne bi smela biti težava. Že zdaj je pri 156 nastopih v prvi italijanski ligi, številka 200 se zdi nedvomno dosegljiva.

Prvi, ki bo prišel do številke 100?

V reprezentanci je že pred časom v pozabo pahnil rekord Zlatka Zahovića in ga v letu 2015 le še nadgradil. Zdaj je že pri 89 reprezentančnih nastopih in kar devetih golih, kar je za branilca vsekakor velika številka.

Dva je dodal v letošnjem letu, v katerem je bil na igrišču od prve do zadnje minute na vseh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki jih je odigrala Slovenija. Zadel je pri zmagi nad San Marinom v gosteh in na tekmi proti Ukrajini v dodatnih kvalifikacijah v Mariboru. Igral je kot kapetan in naj bi v izbrani vrsti ostal tudi v prihodnosti. Očitno bo prvi, ki bo presegel mejo sto nastopov v izbrani vrsti.

Ne spreglejte