Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2008,
10.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 24. 10. 2008, 10.01

8 let, 5 mesecev

Bordon: Velenjčanom smo nedvomno kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Luke Kopra se bodo v 14. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili v Velenje, kjer jih bo pričakal Rudar. Koprčan Patrik Bordon je pred srečanjem optimističen ...

Potem ko nogometašem edinega obalnega prvoligaša v prvenstvu ne gre in ne gre, so svetlo točko vendarle našli ... V pokalu namreč. Polfinalno vozovnico so si namreč priigrali vnovič, tako kot proti ljubljanski Olimpiji, šele po strelih z bele točke, kjer so tokrat izločili lendavsko Nafto. "Moram reči, da nas je trdo delo, srce in velika želja popeljala do tega rezultata in polfinala. Imeli smo sicer svoje priložnosti za zadetek, a na koncu so odločale enajstmetrovke," se je burnega srečanja v pokalnem tekmovanju uvodoma za Sportal najprej dotaknil Patrik Bordon.

Pod Okčičem remi in uvrstitev v polfinale

Nogometaši pod okriljem Nedžada Okčiča, ki je po odhodu Vlada Badžima slednjega zaenkrat uspešno nadomestil na trenerski klopi, še ne poznajo poraza. Novo priložnost za uspeh imajo tako v soboto, ko bodo gostovali na štadionu Ob jezeru pri četi Marijana Pušnika. Še tretjič zapored iztržiti pozitivni rezultat je nedvomno nov cilj koprske ekipe ... "Res je. Moram priznati, da delamo dobro, prav tako se odlično ujamemo z novim trenerjem in smo prava 'klapa'. Vsekakor pa pričakujemo ugoden rezultat, torej vse, zgolj poraza ne. Nedvomno pa smo kos tekmecu," je odločno dejal koprski napadalec, ki je v nadaljevanju razkril tudi recept za uspeh: "To je naša celotna ekipa in kolektivni duh. Po slabih rezultatih smo stopili skupaj, veliko smo se pogovarjali in družimo se tudi zunaj igrišča," je odvrnil 20-letni Koprčan.

"Deseto mesto nas motivira"

Glede na to, da se je velenjska zasedba v sredo v dvoboju z Mariborčani poslovila od pokalnega tekmovanja, se poraja vprašanje, ali bo zato pri osmouvrščenih Velenjčanih čutiti kaj večje želje, prav tako motivacije, po zmagi ... " Menim, da pokal toliko ne vpliva na to. Mi smo zadnji na lestvici in nas nedvomno to še kako motivira. Potrebno se je namreč odlepiti od zadnjega mesta in na vse gledamo optimistično. Prvenstvo je še dolgo in lahko se zgodi še marsikaj," je bil sila optimističen nogometaš, ki se v Kopru nahaja kot posojen nogometaš italijanskega Lecceja.

Junuzović nesporni adut

Ekipi sta se v tej sezoni srečali v 5. krogu, srečanje pa se je na Bonifiki končalo z delitvijo točk, potem ko sta v polno zadela pri domačinih Tochukwu Nwankwo, pri gostih pa Edin Jununuzović.

Kdo bo pri "knapih" v soboto največja nevarnost za "rumeno-modre"? Morda z devetimi zadetki prvi strelec velenjske ekipe? "Da, prav Junuzović bo eno glavnih orožij Velenjčanov," je za konec dejal mladi slovenski reprezentant do 21 let.

Brez Božičiča, Djukiča, ...

Strateg "kanarčkov "Okčič na srečanju na velenjskih zelenicah še vedno ne bo mogel računati na poškodovanega Sašo Božičiča, nekoliko pa je vprašljiv nastop Sebastiana Juana Cruza Vitagliana. Po sanirani poškodbi se v ekipo vrača obetavni napadalec Bordon, zaradi rdečega prejetega kartona na pokalnem srečanju proti Nafti pa tokrat v ekipi ne bo Darka Djukiča.

Ne spreglejte