Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 5. 2021,
8.59

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Natisni članek

Zinedine Zidane La Liga Real Madrid

Nedelja, 16. 5. 2021, 8.59

2 leti, 11 mesecev

Zidane napovedal slovo, ga bo nasledil legendarni Raul?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

1

Zinedine Zidane | Zineidne Zidane naj bi se po koncu sezone poslovil od trenerskega položaja pri Realu iz Madrida.  | Foto Guliverimage

Zineidne Zidane naj bi se po koncu sezone poslovil od trenerskega položaja pri Realu iz Madrida.

Foto: Guliverimage

Španska Marca poroča, da bo Zinedine Zidane ob koncu te sezone dokončno zapustil trenersko klop Reala iz Madrida. Kot najbolj verjetna menjava se omenja Raul Gonzales, legendarni nogometaš, ki je v kraljevem klubu preživel večino kariere, danes pa je trener znotraj Realovega pogona.

Po pisanju Marce, ki se opira na poročanje radijske postaje Onda Cero, je Zinedine Zidane igralce že obvestil o svoji nameri. Tokrat naj bi bilo slovo dokončno, ne tako kot leta 2018, ko se je po slovesu vrnil za trenersko krmilo belega baleta.

Do sestanka v slačilnici kraljevega kluba naj bi prišlo 8. maja, pred ligaško tekmo s Sevillo in po porazu poti Chelseaju v ligi prvakov. Zinedine, ki je klub popeljal do 11 naslovov, naj bi čutil, da je njegov čas v klubu potekel in da je čas spremembo in nove moči. Nekdanji francoski reprezentant ima sicer pogodbo s kraljevim klubom sklenjeno do leta 2022.

Bo Raul stopil v Zidanove čevlje? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo Raul stopil v Zidanove čevlje? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kot alternativa se najpogosteje omenja Raul Gonzales, nekdanja legenda Reala in danes trener njegove druge ekipe. Za njegove usluge se zanima tudi Eintracht iz Frankfurta.

Po navedbah španskih medijev sta med opcijami za trenerski stolček tudi nekdanji trener Juventusa Massimiliano Allegri in Joachim Low, ki bo po koncu letošnjega evropskega prvenstva odstopil z mesta selektorja nemške reprezentance.

Do konca španskega prvenstva sta še dva kroga. Trenutno vodi Atletico Madrid Jana Oblaka, ki ima pred Realom dve in Barcelono štiri točke prednosti.

Preberite še:

Jan Oblak
Sportal Kakšna drama v Madridu! Hrvat premagal Oblaka, nato je Atletico vstal od mrtvih.
Jan Oblak
Sportal Real navdušil, prehitel Barcelono in vrgel rokavico Atleticu
Ne spreglejte