Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
15.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Elsner Matic Črnic NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 15.56

8 let

Bolj motiviran proti Mariboru kot pa Olimpiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mladi trener Luka Elsner z Domžalami meša štrene najboljšim in navdušuje z jekleno obrambo. Na gostovanju v Ljubljani je bil pred vrati Olimpije izmed njegovih varovancev najbolj nevaren Matic Črnic.

Nekdanji reprezentant Luka Elsner je najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vodi Domžale, s katerimi je v zadnjem tednu ponagajal vodilnemu dvojcu. Tako z Mariborom (doma) kot z Olimpijo (v gosteh) je remiziral brez zadetkov. V Stožicah so bili njegovi varovanci bližje zadetku kot gostitelji. Največje priložnosti so se ponudile Maticu Črnicu, ki je v prvem delu stresel tudi okvir vrat, nekajkrat pa z atraktivnimi prodori osmešil zeleno-belo obrambo.

"Matic izstopa. Na vsaki tekmi si priigra tri, štiri priložnosti za zadetek. Proti Olimpiji je bil malce manj zbran pri zaključkih kot ponavadi, a mu težko kaj zamerim, saj je odigral kar nekaj tekem v zgoščenem ritmu in veliko pokazal tudi proti Mariboru," je pohvalil krilnega napadalca, ki se mu je pred slabim letom odpovedal Maribor. Odpravil se je v Domžale in hitro postal eden najboljših posameznikov v vrstah dvakratnih prvakov.

Včasih je bolje odigrati slabše in bolje streljati

Če bi dosegal še večje število zadetkov, bi morda selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec poleg njegovih soigralcev, ki sestavljajo težko premagljivo obrambo, razmišljal tudi o vpoklicu 23-letnega Štajerca. "Včasih je bolje, da malce slabše odigraš, pa v tisti situaciji, ki se ti ponudi, dosežeš gol," je o razigranem nogometašu, ki je v tej sezoni dosegel štiri gole, spregovoril trener. Če bi Mariborčan zadel v polno v Ljubljani, bi pomagal svojemu nekdanjemu klubu, s katerim se ni razšel v najlepših odnosih, saj bi vijolice zaostanek za Olimpijo znižale na pet točk.

"Zdi se mi, da je bil kanček bolj motiviran proti Mariboru kot pa na tekmi z Olimpijo. Takrat se mi je zdel bolj živahen in zainteresiran kot v Stožicah," je podal oceno, ki samo potrjuje, da želi Črnic nekdanjemu klubu ob vsaki mogoči priložnosti sporočiti, da je s tem, ko ga je degradiral in poslal v ekipo B, naredil ogromno napako.

Ne spreglejte