SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blatter podprl Mehičane, ostro z goljufi

3

termometer

 | Foto:
Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je ob obisku Mehike podprl domačo nogometno zvezo, ki je pet igralcev, obtoženih jemanja poživil, oprostila.

Napovedal pa je oster boj proti goljufom pri nogometnih stavah. Blatter je podprl odločitev mehiške zveze, ki je petim igralcem, ko so jih ujeli na dopinški kontroli, pogledala skozi prste. Za to so se Mehičani odločili, ker so nogometaši poživilo zaužili nevede s hrano. "Zanesljivo gre za uživanje, ki ni bilo namerno. Takšni dogodki so opozorilo vsem športnikom, a podpiramo odločitev nacionalne zveze," je ob obisku Pachuce dejal Blatter.

Pet nogometašev (Guillermo Ochoa, Francisco Javier Rodriguez, Edgar Duenas, Antonio Naelson in Christian Bermudez) je bilo pozitivnih že maja na reprezentančnih pripravah. Zaradi tega so ostali brez nastopa na prvenstvu srednjeameriških držav, ki ga je Mehika kljub temu dobila. Zveza pa peterice ni kaznovala s prepovedjo nastopa. Pri vseh so našli sledi klenbuterola, sredstva, ki je postalo znano v kolesarskem primeru Alberta Contadorja.

Slednji je prav tako padel na testu domnevno zaradi uživanja mesa, ki naj bi vsebovalo klenbuterol. Njegov primer bo epilog dobil jeseni, ko bo o njem odločalo Mednarodno športno razsodišče v Lozani; če bo španski kolesar izgubil, mu bodo odvzeli tudi zmago na dirki po Franciji.

Za pet mehiških nogometašev se je zavzel celo predsednik države Felipe Calderon, češ da je v Mehiki klenbuterol - sicer tudi sredstvo za hitrejše pridobivanje teže za živino - zelo razširjen.

Manj popustljiv pa je bil vodja svetovne nogometne zveze pri drugi temi, ki v zadnjem času načenja celotne nogometne lige in tekmovanja. Goljufije pri stavah in vplivanje na izide tekem so po njegovem mnenju zločin, ki bi ga bilo treba ostro kaznovati. "Edina prava rešitev je doživljenjska prepoved, pa naj gre za igralce, trenerje ali sodnike. Zaskrbljujoče je, koliko poročil o takšnih dogodkih dobivamo. Moramo se odzvati strogo in odločno," je dejal Blatter.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin