Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 8. 2008,
13.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 13. 8. 2008, 13.41

8 let, 5 mesecev

Bigon dve leti v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni prvoligaš Interblock je danes tudi uradno predstavil svojega novega trenerja, Italijana Alberta Bigona.

Enainšestdesetletni naslednik Dragana Skočića na klopi edinega ljubljanskega prvoligaša je podpisal dvoletno pogodbo, finančnih podrobnosti dogovora pa v klubu niso razkrili.

A predsednik Interblocka Joc Pečečnik pravi, da Bigon v Slovenijo nikakor ni prišel zaradi denarja. Vsaj za slovenske razmere bo bržkone vseeno dobro plačan, toda strateg, ki je nazadnje kot športni direktor deloval v Švici pri Sionu, bo moral predvsem uresničiti ambiciozne načrte kluba. "Slovenija je precej podobna Švici, tudi Ljubljana mi je zelo všeč in verjamem, da bom tu užival in dosegel zadane cilje," je dejal Bigon, ki se na novinarski konferenci nikakor ni mogel izogniti vprašanjem o odnosu z nekdanjim slovenskim reprezentantom in zdajšnjim športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovičem.

Slovenskim ljubiteljem nogometa je namreč Bigon še najbolj ostal v spominu iz časa vodenja Olympiacosa, saj je imel marca 2000 zaradi taktičnih potez hud spor z nekdanjim slovenskim reprezentantom in takratnim članom pirejskega kluba Zahovičem, po katerem je bil najboljši strelec slovenske reprezentance suspendiran do konca sezone. "Takrat sem pač moral potegniti takšne poteze. Vendar upam in verjamem, da se bova z Zlatkom ob najinem prihodnjem snidenju rokovala in objela," je v spravnem in umirjenem tonu dejal nekdanji trener Reggine, Cesene, Napolija, Lecceja, Udineseja, Ascolija, Perugie, Olympiacosa in že omenjenega Siona.

A mož, ki je na nogometnih zelenicah uspešno krotil in vodil tudi slovitega Argentinca Diega Armanda Maradono, s katerim sta Napoliju tudi priborila naslov državnega prvaka, bo moral v Ljubljani hitro zavihati rokave. Že v četrtek bo Interblock v Celju igral prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za pokal UEFA proti Herthi, raven igre pa bo moral dvigniti tudi v državnem prvenstvu, saj so Ljubljančani po štirih krogih povsem na repu prvenstvene lestvice.

Ne spreglejte