Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 12. 2015,
9.15

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcelona Guangzhou Neymar Luiz Felipe Scolari

Četrtek, 17. 12. 2015, 9.15

1 leto, 3 mesece

Barcelono želijo šokirati s pomočjo nekdanjega Kamplovega soigralca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Evropski prvak Barcelona se bo ob 11.30 na klubskem SP v Jokohami pomeril s kitajskim tekmecem Guangzhoujem. Vodi ga Brazilec Luiz Felipe Scolari, ki bo pri Kataloncih pogrešal rojaka Neymarja.

Katalonski velikan se tako na polfinalnem srečanju ne bo predstavil z atomskim južnoameriškim napadalnim trojčkom MSN (Messi-Suarez-Neymar). Brazilski as Neymar je še vedno na seznamu poškodovanih, tako da se ne bo mogel pomeriti proti bogatemu kitajskemu klubu, ki ga vodi njegov nekdanji selektor Luiz Felipe Scolari. "Neymar spada med tri najboljše igralce na svetu. V naslednjih petih letih lahko postane najboljši, nam pa zaradi tega, ker ga ne bo, ne bo veliko lažje, saj ima Barcelona 25 Neymarjev. Kakovost imajo na vsakem igralnem položaju," pred polfinalnim srečanjem razmišlja brkati Phil, ki je ob snidenju z Jokohamo občutil nostalgično toplino.

Pred 13 leti je v omenjenem japonskem mestu, kjer se bosta danes z začetkom ob 11.30 udarila Barcelona in Guangzhou Evergrande, potekal finale SP 2002, v katerem je Brazilija premagala Nemčijo (2:0) in osvojila peti naslov svetovnih prvakov.

"Ko smo prispeli na štadion z avtobusom, sem se takoj spomnil na nekaj prelepih izkušenj. To je zelo pomemben kraj za brazilski nogomet," je dejal izkušeni brazilski strokovnjak, ki je v četrtfinalu klubskega SP s kitajskim prvakom presenetil mehiškega predstavnika Club Americo.

Kitajci nad Barcelono z brazilskimi legionarji

Ljubitelje sambe je leta 2002 na svetovni prestol popeljal prav Scolari, ki je v napadu računal na zvezdniško trojico Ronaldo, Rivaldo in Ronaldinho. Japonski novinarji so mu postavili vprašanje, katera trojica je boljša, njegova iz leta 2002 ali trojec Barcelone MSN, "Big Phil" pa je odgovoril diplomatsko: "Težko je primerjati takšna napada. Barcelonin MSN trojec je izjemen, tako da bomo imeli polne roke dela," je prepričan 67-letni Brazilec, ki v kitajski ekipi računa tudi na tri znane brazilske legionarje. Prvi je Robinho, nekdanji napadalec Reala, Manchester Cityja, Milana in Santosa, drugi Paulinho (Tottenham, Corinthians), ki je na srečanju z Americo dosegel odločilni zadetek, tretji pa Alan, ki je svoj čas navduševal v dresu Salzburga skupaj s Kevinom Kamplom.

Scolari vseeno verjame, da njegovi izbranci proti evropskemu prvaku niso brez možnosti za presenečenje. "Moji igralci znajo igrati s srcem in ogromno željo. Proti Barceloni ne potrebujejo dodatne motivacije," komaj čaka na začetek srečanja, na katerem nima nič izgubiti.

Zmagovalec polfinalnega dvoboja se bo v sklepnem dejanju klubskega svetovnega prvenstva pomeril z argentinskim velikanom. Finale bo na sporedu v nedeljo. River Plate čaka na tekmeca, vloga absolutnega favorita pa je zaupana Barceloni.

Ne spreglejte