Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
21.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 21.34

8 let

Badžim: Vito Plut je izkoriščal …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je prekmurska naveza Apatič-Brezič kraljevala v prvem polčasu, je v drugem delu povsem zablestel Vito Plut in jesenskim prvakom s prvim hat-trickom zagotovil točko.

Vlado Badžim, trener Domžal: "Za občinstvo je bilo lepo, saj so videli šest zadetkov in zanimivo, dinamično tekmo. Mi smo v prvem polčasu po prvih dvajsetih minutah prevzeli pobudo in imeli smo stvari pod kontrolo. V drugem delu igre smo naredili nekaj osnovnih, začetniških napak, tako da je Vito Plut izkoriščal naše 'olupke' in delal to, kar nismo mi. Načeloma je tako, da če ti nasprotnik izenači na 3:3, izgubiš tekmo, tako da se je glede na to še dobro končalo. Glede na to, kar se je dogajalo vso tekmo, je delitev točk tudi realna. Pozna se nam, da nimamo neke velike širine, saj smo imeli veliko problemov v zvezni liniji. Nikakor ne morem biti zadovoljen z desno stranjo, kjer je šepalo. Veliko več sem namreč pričakoval od Aljančiča in Kirma, kar je celotna rešitev zadeve. Zelo sem zadovoljen z malim Bešičem, ki je prvič zadel in upam, da ni zadnjič. Nekateri fantje so dali vse od sebe, nekateri imajo še rezerve. Rečem lahko, da imamo preveč 'lukenj' in pri določenih igralcih me moti to, da so sposobni odigrati bistveno bolje kot so odigrali tokrat. S tem pride do problemov v igri … Kljub temu, da nas je malo, se vidi, da lahko igramo hrabro. Upam, da se bo na naslednjih tekmah vrnilo čim več igralcev in da odigramo bolj korektno, disciplinirano ter se veselimo polnega izkupička. Priznati moram, da je Maribor zasluženo na prvem mestu in ima za to vse atribute. Sami gledamo predvsem na to, da splavamo iz jesenskega dela in zadovoljni smo, da smo z jesenkim prvakom in drugouvrščenimi Celjani vknjižili štiri točke. Upamo, da bo bolje, čeprav moram priznati, da bodo tudi kritike in nekaj igralcev bo v torek dobilo svojih nekaj minut."

Milanič: Fantje si za drugi polčas zaslužijo vse pohvale

Darko Milanič, trener Maribora: "Videli smo zelo zanimivo tekmo z veliko zadetki. Po eni strani sem lahko zelo zadovoljen z drugim polčasom, ko smo odigrali res zelo dobro. Niti slučajno pa ne morem biti zadovoljen s prvim delom igre, ko nismo uspeli odigrati tako rekoč nič oziroma nam je nasprotnik vsilil z njihovo igro polno duelov in tu smo enostavno slabši. Na žalost nam že od vsega začetka srečanja ni uspelo odigrati tako kot smo si želeli, vendar si fantje za drugi polčas zaslužijo vse pohvale. Sicer pa menim, da je bila zanimiva tekma, ob kateri so lahko gledalci uživali."

Plut: V prvi polčas preveč skoncentrirano

Vito Plut, strelec treh zadetkov za Maribor: "Prišli smo po zmago, a zavedali smo se, da so Domžalčani močna in trda ekipa. Po zaostanku z 2:0 smo se zavedali, da moramo nekaj storiti v naši igri. V drugi del igre smo tako šli bolj samozavestno, potem ko smo v prvi polčas šli preveč skoncentrirano, kar so Domžale znale izkoristiti, saj imajo dobro, uigrano ekipo. Med polčasom nam je trener dejal, da tako, kakor smo začeli tekmo, ne gre več dalje in se moramo bolj zbrati in iti v duele, kar se nam je tudi obrestovalo. Dva zadetka sta bila plod Tavarove igre, ki je dobro igral. Pomembno pa je, da smo vknjižili vsaj točko, čeprav smo si pri rezultatu 2:2 želeli zmage, a nas je nekoliko presekal še tretji gol Domžalčanov. Bili smo v naletu, kar je bilo dovolj za rezultat 3:3."

Apatič: Prikazali smo dva različna obraza

Tadej Apatič, strelec zadetka za Domžale: "Prvi zadetek v prvi slovenski ligi? Trener mi je zaupal novo vlogo na igrišču in normalno je, da sem potreboval nekaj časa, da sem na to navadil. Upal sem, da bo do tega prišlo čim prej in to se je tokrat tudi zgodilo. Sicer pa menim, da ni pomemben toliko moj gol kot uspeh celotne ekipe. Glede samega srečanja pa lahko rečem, da je rezultat povsem realen. Prikazali smo dva različna obraza … V prvem polčasu smo dobro stali na igrišču, in čeprav smo se zmenili, da bomo tudi v drugem odigrali kot v prvem in da je rezultat 2:0 najbolj nevaren rezultat za tekmeca, nam ni uspelo. Bili smo preveč oddaljeni od igralcev in to je bilo v drugem delu ključno, kar je prevesilo tehtnico na njihovo stran. Lahko rečem, da tako dobrega Maribora kot je bil tokrat, že dolgo ni bilo. Igrajo lepo, od noge do noge … Sem pa mnenja, da v primeru, če smo dobro skoncentrirani na nasprotnika in če smo zraven igralca, lahko pariramo vsaki ekipi, kot tokrat Mariboru v prvem delu igre. Oboji smo lahko zadovoljni s točko."

Brezič: Lahko nam je žal

Danijel Brezič, strelec zadetka za Domžale: "Mislim, da je prvi polčas pripadel nam, drugi pa mariborski ekipi. Mislim, da je 2:0 psihološki rezultat, ko nasprotniki niso imeli kaj več izgubiti, mi pa imamo kaj za izgubiti. To se je tudi pokazalo in vse tisto, kar ne bi smeli narediti, smo naredili na začetku drugega polčasa, ko smo se nekoliko potegnili nazaj. Prav tako smo šli s strahom v drugi polčas in Maribor nas je tukaj kaznoval. Na srečo smo dosegli še en zadetek, a smo ga žal tudi prejeli. Načeloma se taka srečanja potem tudi izgubijo, tako da realno smo oboji dobili točko. Vsekakor pa lahko zaradi prednosti žalujemo za izgubljeni točki. Po dogajanju bi lahko po dveh srečanjih tokrat imeli že šest točk, a … Potrebno je gleda s tekme v tekmo in ob samem koncu bomo videli, kam spadamo in kje smo. Absolutno pa nam je lahko po tokratnem srečanju žal, da nismo dosegli vseh treh točk. Glede Maribora lahko rečem, da so najboljši, saj so zbrali doslej največ točk. So pa pokazali določeno kakovost v drugem polčasu s tem, da so izničili prednost dveh zadetkov."

Ne spreglejte