Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
7. 8. 2011,
18.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 7. 8. 2011, 18.21

8 let, 1 mesec

Bačinović bo ostal, Anđelkovič kmalu v drugo ligo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pisali smo že, da slovenski reprezentant Armin Bačinović ni zadovoljen s statusom, ki ga ima v Palermu po prihodu novega trenerja Stefana Piolija. A to še ne pomeni, da bo poleti zapustil Sicilijo.

''Ne verjamem, da bo odšel. Ponudb ni bilo nobenih, to kar se piše v italijanskih medijih o Romi in Fiorentini ni res. Je pa dejstvo, da pod vodstvom novega trenerja ne igra. Ni igral niti na prijateljskih tekmah in niti v Evropi, zato seveda ni zadovoljen. Če bo tako še naprej, se bomo morali usesti in najti rešitev. A o tem bomo govorili po reprezentančni akciji za tekmo z Belgijo,'' nam je povedal menedžer slovenskega vezista Amir Ružnič.

Glede na to, da je Armin Bačinović star šele 20 let, v minuli sezoni pa se je v elitni italijanski konkurenci zelo izkazal (zbral je kar 33 prvenstvenih nastopov in zabil tudi dva gola), ne gre verjeti, da ga bodo pri Palermu, pri katerem ga tamkajšnji predsednik Maurizio Zamparini zelo ceni – ne nazadnje je pred kratkim s Palermom podpisal novo, donosnejšo pogodbo do leta 2016 -, kar tako prodali. Ne glede na vse napise, gre verjeti, da bo vezist, ki zagotovo sodi med najbolj obetavne v Sloveniji, ostal na Siciliji. Ali se bo njegov status spremenil, je seveda drugo vprašanje. Novi trener Palerma igra zgolj z dvema pravima vezistoma, v njegovi taktični različici prostora za Bačinoviča ni. Za zdaj. A glede na kakovost, ki jo Mariborčan zagotovo ima, se ne gre bati, da si bo prej ali slej našel mesto v enajsterici. Zanemarljivo ni niti dejstvo, da je še zelo mlad in predstavlja velik potencial za bogat prestop v prihodnosti, s katerim bi lahko Sicilijanci veliko zaslužili.

Anđelkovič do srede v drugo ligo

Veliko manj nejasnosti je pri tretjem Slovencu, ki si trenutno kruh služi pri Palermu.

Branilec Siniša Anđelkovič, ki je v Palermo prišel januarja in sprva dobil dosti priložnosti za igro, nato pa izgubil v mesto v postavi finalista minule sezone italijanskega pokala, naj bi že do srede prihodnjega tedna zagotovo kot posojen nogometaš Palerma prestopil v enega izmed italijanskih drugoligašev, pri katerem bo imel zagotovljeno mesto v prvi postavi. Podobno, kot je pred kratkim storil Jasmin Kurtič, ki je bil iz Palerma posojen v Varese.

Ne spreglejte