Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 21.05

8 let

Jasmin Kurtić: v klubu (še) ni upravičil pričakovanj, pri Katancu je zasidran

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Srečku Katancu je bil lani med tistimi, ki so igrali največ. V klubu je v drugi polovici prvega dela sezone izgubil status prvokategornika.

V prvi polovici leta je redno igral za Palermo, zbral je 17 prvenstvenih tekem, a ni mogel preprečiti izpada Sicilijancev v drugo ligo. Igral je dobro, zato je imel pred poletnim prestopnim rokom odlično izhodišče. V svoje vrste ga je zvabil novopečeni italijanski prvoligaš Sassuolo, ki je zanj odštel kar 2,5 milijona evrov, kar je tretji najdražji prestop v zgodovini tega kluba. Na začetku sezone je bil eden izmed tistih, od katerih so navijači največ pričakovali.

Bil je seveda v prvi postavi, a je pozneje izgubil mesto v začetni enajsterici, saj je Sassuolo nizal slabe rezultate. Zato ne preseneča, da je trener poskusil nekaj novega in ga preselil na klop. Do konca leta je potem kot po pravilu na igrišče prihajal s klopi. Prvo polovico sezone je končal s 15 nastopi, od tega z 11 v prvi postavi. Gola ni bilo, je pa dvakrat podal. Sassuolo je bil ob prehodu v novo leto na 18. mesto prvenstvene lestvice, ki ob koncu sezone vodi v drugo ligo. V pokalu se je Sassuolo poslovil v četrtem krogu. Kurtić je igral na obeh tekmah v tekmovanju v tej sezoni.

V kvalifikacijah nezamenljiv

V reprezentanci je pri Srečku Katancu nezamenljiv. Igral je petih od šestih tekem lani, izpustil je le gostovanje na Cipru zaradi rumenih kartonov. V paru osrednjih vezistov je tisti, ki ga selektor nikoli ne zamenja, medtem ko se je na drugem mestu zamenjalo kar nekaj posameznikov. Na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini je v igro vstopil ob polčasu, proti Kanadi, Turčiji in Finski je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Vseh 90 minut je igral tudi na vseh lanskih tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, proti Islandiji doma in v gosteh, proti Albaniji v Ljubljani in v Švici ter proti Norveški.

Ne spreglejte