Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Lyon nogomet francosko prvenstvo

Nedelja, 4. 12. 2016, 12.30

6 let, 6 mesecev

Navijaški primitivizem na tekmi med Metzom in Lyonom

Anthony Lopes po huliganskem vložku brez težjih poškodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Obračun francoske elitne nogometne lige med Metzom in Lyonom se je zaradi nespametnega obnašanja navijačev končal predčasno. Ti so vratarja Lyona Anthonyja Lopesa poškodovali s pirotehničnimi sredstvi. Tekma je bila odpovedana, nesrečnika pa so prepeljali v bolnišnico. Od tam je v nedeljo popoldan sporočil spodbudne vesti, in sicer, da naj dogodek ne bi pustil posledic na njegovem zdravju.

Anthony Lopes jo je skupil na sobotni tekmi. Po zadnjih informacijah pirotehnični vložek ne bo pustil posledic. | Foto: Reuters Anthony Lopes jo je skupil na sobotni tekmi. Po zadnjih informacijah pirotehnični vložek ne bo pustil posledic. Foto: Reuters  

Da nespametnost nekaterih "navijačev" nima mej, so v soboto dokazali gledalci na tekmi med Metzom in Lyonom. Incident se je začel po zadetku Gauthiera Heina, ki je gostitelje Metza v vodstvo popeljal v 28. minuti.

Najprej je v vratarja Lyona Anthonyja Lopesa v njegovem prostoru priletelo prvo pirotehnično sredstvo. Ko je ležal na tleh, obkrožen z zdravniškim osebjem, je v njegovo neposredno bližino priletelo še eno. Poškodovalo je tako portugalskega čuvaja mreže kot enega od zdravnikov.

Sodnik Lionel Jaffredo je igralce najprej poslal z igrišča, po 45 minutah pa odpovedal nadaljevanje tekme. 

Nepredstavljivo in nesprejemljivo

Lopesa so po huliganskem vložku prepeljali v bolnišnico. "Nima ravnotežja, ne ve, kje točno je. Po najboljšem scenariju je utrpel resen tinitus. V najslabšem primeru ima poškodovana bobniča in sluh," je takoj po tekmi o stanju Lopesa dejal predsednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Spodbudne nedeljske novice

V nedeljo je Portugalec prek družbenega omrežja sporočil spodbudne novice. Temeljit otorinolaringološki pregled je potrdil, da dogodek s sobotne tekme v prihodnosti ne bo vplival na njegovo zdravje. Gre za začasno izgubo sluha, medtem ko bobniča nista poškodovana. Bo pa vratar, ki se je zahvalil za vso podporo, moral na dvotedensko zdravljenje.

"Pričakujem oster odziv"

Predsednik Lyona je k preiskavi pozval tako odgovorne za elitno ligaško tekmovanje Ligue 1(LFP) kot francosko nogometno zvezo (LFF): "Gre za resno in sramotno dejanje. Gostitelji bi morali zagotoviti varnost. Videli smo stvari, ki so nepredstavljive in nesprejemljive. Pričakujem oster odziv vodilnih."

Brez kompromisa

Pri LFP so že potrdili, da bodo incident vzeli pod drobnogled: "Obžalujemo, da je prišlo do incidenta. Pri preiskavi bomo brezkompromisni." Ogorčenje so izrazili tudi v taboru Metza, v katerem obžalujejo nesrečni dogodek.

Nemec je končal kariero

Nemški vratar Georg Koch je bil dobrega pol leta po incidentu s pirotehničnimi sredstvi primoran končati kariero. | Foto: Reuters Nemški vratar Georg Koch je bil dobrega pol leta po incidentu s pirotehničnimi sredstvi primoran končati kariero. Foto: Reuters

Primer spominja na veliki avstrijski derbi med Rapid Vienno in FK Austria Wien avgusta 2008, ko so gledalci s pirotehničnimi sredstvi poškodovali vratarja Rapida Georga Kocha. Ta je marca leta 2009 zaradi težav s sluhom in ravnotežjem končal kariero.

Ne spreglejte