Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
19.12

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Coventry City Wolves Leicester City Chelsea Newcastle United Manchester City Manchester United Liverpool pokal FA

Nedelja, 17. 3. 2024, 19.12

1 mesec, 1 teden

Angleški pokal FA, četrtfinale

Po nori tekmi na Old Traffordu v polfinale Manchester United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Manchester United - Liverpool | V četrtfinalni poslastici sta se na Old Traffordu pomerila Manchester United in Liverpool. | Foto Reuters

V četrtfinalni poslastici sta se na Old Traffordu pomerila Manchester United in Liverpool.

Foto: Reuters

Na Otoku so bile ta konec tedna v ospredju tekme četrtfinala pokala FA, še najbolj pa nedeljski derbi na kultnem Old Traffordu, kjer sta se pomerila Manchester United in Liverpool. Napeta tekma je bila odločena šele po podaljšku, zmage s 4:3 pa so se veselili Rdeči vragi. Prvi polfinalist je presenetljivo postal drugoligaš Coventry City, ki je v gosteh s 3:2 premagal Wolverhamton. Gostje so bili v izgubljenem položaju, nato pa globoko v sodnikovem podaljšku, z zadetkoma v 97. in 100 minuti, priredili epski preobrat. Branilec naslova Manchester City je na krilih dvakratnega strelca Portugalca Bernarda Silve, ki prihaja čez poldrugi teden v Stožice, doma z 2:0 ugnal Newcastle. Chelsea se je v nedeljo spopadel z drugoligašem Leicestrom in ga premagal s 4:2.

Aston Villa
Sportal Spodrsljaj Tottenhama v boju za ligo prvakov, Aston Villa do točke v Londonu

V oči so bile uprte na Old Trafford

V nedeljo je bilo središču pozornosti dogajanje na Old Traffordu, kjer je Manchester United gostil Liverpool. Tekma je bila odločena šele po podaljšku, zmage pa so se veselili Rdelči vragi.

Portugalec osrečil City

Manchester City je na Etihadu izločil Newcastle in nadaljeval imeniten niz v najstarejšem pokalnem tekmovanju na svetu. Zmagal je na zadnjih desetih tekmah pokala FA s skupnim izidom 34:3, zasedba Pepa Guardiole pa je v tej sezoni neporažena na zadnjih 22 tekmah.

Bernardo Silva je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Newcastla. | Foto: Reuters Bernardo Silva je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Newcastla. Foto: Reuters

Po zmagi nad srakami, oba zadetka je v prvem polčasu prispeval portugalski as Bernardo Silva, ki bo 26. marca kandidairal za nastop na prijateljski tekmi v Ljubljani, je Man City postavil nov rekord tekmovanja. Kot prvi se je namreč uvrstil šestič zapored v polfinale.

V primeru neodločenega rezultata po rednem delu bodo ekipe igrale podaljšek. Če tudi takrat ne bo znan zmagovalec, se bodo izvajali strele z bele točke. 

Naslov brani Manchester City, najuspešnejša ekipa tega tekmovanja Arsenal, ki je pokal FA v zrak v zgodovini dvignil 14-krat, je v tretjem krogu izpadel z Liverpoolom.

Angleški pokal FA, osmina finala:

Sobota, 16. marec:

Nedelja, 17. marec

Najuspešnejše ekipe pokala FA:

14 naslovov – Arsenal
12 – Manchester United
8 – Chelsea, Liverpool, Tottenham 
7 – Aston Villa,  Manchester City
6 – Blackburn Rovers, Newcastle United

Ne spreglejte