Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2019,
18.06

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

Anglija huligani

Petek, 7. 6. 2019, 18.06

4 leta, 10 mesecev

Nogometni huligani z Otoka razgrajajo po Evropi

Angleški navijači divjali tudi v Düsseldorfu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Približno 40 angleških navijačev je v petek povzročilo veliko preglavic nemški policiji v Düsseldorfu. Ob gledanju tekme polfinala evropske lige med Anglijo in Nizozemsko so namreč v središču mesta izbruhnila medsebojna obračunavanja, spopadli se naj bi skupini iz Liverpoola in Newcastla. Nemški državljani v incident niso bili vpleteni.

Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalska in Nizozemska v velikem finalu

Štirje ljudje so bili v neredih poškodovani, 16 jih je policija aretirala. Kot poroča policija, so navijači poskrbeli za veliko materialne škode, saj so se pred lokali obmetavali s stoli, mizami in steklenicami.

Policija preiskuje možnost, da so angleški navijači, nekaj jih je dopotovalo iz Porta, kjer so dan prej prav tako povzročali težave, nekaj pa iz Velike Britanije, v Düsseldorf prišli z namero, da poskrbijo za incidente.

Takole so razgrajali na Portugalskem:

Nogometni huligan je tudi znan politik

Angleški navijači so razgrajali tudi na Portugalskem pred polfinalno tekmo zaključnega turnirja evropske lige narodov med Anglijo in Nizozemsko. Prav pred stadionom v Guimaresu, na katerem je Anglija izgubila z 1:3, so kamere ujele tudi slavnega nasilneža, angleškega skrajnega desničarja, protimigrantskega aktivista, zagovornika brexita, nekdanjega svetovalca stranke Ukip in ustanovitelja skrajne Angleške obrambne lige (English Defence League) Tommyja Robinsona.

Nasilni Tommy Robinson:

Politika, ki je v zadnjem času zaradi zmede okoli britanskega izstopa iz EU v jasnosti pogosto tarča žaljivk, je kot kaže razburil eden od angleških navijačev, ki ga je nato Robinson nokavtiral. "S tem se je vrnil k svojim huliganskim koreninam," so besede, s katerimi je incident pospremil eden od uporabnikov Twitterja in spomnil na to, da je ime Tommy Robinson pravzaprav psevdonim, ki ga uporablja kontroverzni politik, ki mu je v resnici ime Stephen Yaxley-Lennon. Pravi Tommy Robinson naj bi bil znan član huliganske skupine, ki podpira klub Luton Town.

Tudi Yaxley-Lennon ima huligansko preteklost, leta 2011 je zaradi svoje vloge pri množičnem pretepu navijačev Lutona z navijači Newport Countyja, obsojen na 12 mesecev družbeno koristnega dela in dobil triletno prepoved obiskovanja nogometnih tekem.

Preberite še:

Sportal Angleški navijači razgrajali po Portu #video
Ne spreglejte