Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
23.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

angleški ligaški pokal Liverpool Aston Villa Jürgen Klopp

Sreda, 18. 12. 2019, 23.00

4 leta, 4 mesece

Angleški ligaški pokal (četrtfinale)

Velikana iz Manchestra gladko v polfinale, Leicester stežka, Liverpool sploh ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Manchester United - Colchester United | Manchester United je v četrtfinalu končal pokalni pohod Colchestra, ki sicer igra v angleški četrti ligi. | Foto Reuters

Manchester United je v četrtfinalu končal pokalni pohod Colchestra, ki sicer igra v angleški četrti ligi.

Foto: Reuters

Angleški ligaški pokal ima vse štiri polfinaliste. To sta manchesterska velikana United in City, ki sta v četrtfinalu zanesljivo opravila s Colchestrom in Oxfordom, pa leicester, ki je po kazenskih strelih izločil Everton, že v torek pa je Aston Villa v Birminghamu iz tekmovanja izločila Liverpool, ki ga je premagala s 5:0 in se uvrstila med najboljše štiri. To bi bila velika senzacija, a ni bila. Zakaj?

Dvoboj med Aston Villo in Liverpoolom je bil vse prej kot običajen, saj so evropski prvaki nastopali z rezervno postavo. Zvezdniška zasedba Jürgena Kloppa je namreč že v Katarju, kjer jo ta teden čakajo izzivi svetovnega klubskega prvenstva. Liverpool je tako nastopil pod vodstvom stanovskega kolega Neila Critchleyja, sicer trenerja drugega moštva Liverpoola, ekipe do 23 let, ki je tudi pritekla na igrišče Villa Parka v Birminghamu in prepričljivo izgubila.

Carlo Ancelotti
Sportal Včerajšnja udarna novica iz Liverpoola (še) ni povsem resnična.

Pri Evertonu čakajo na Carla Ancelottija

Carlo Ancelotti je blizu klopi Evertona. | Foto: Reuters Carlo Ancelotti je blizu klopi Evertona. Foto: Reuters Everton je na Goodison Parku gostil Leicester City, o potniku v polfinale pokala pa so odločali kazenski streli. Leicester je bil uspešnejši. Bolj kot o tej tekmi se pri Evertonu v zadnjih dneh govori o novem trenerju, ki bo nasledil pred kratkim odpuščenega Marca Silvo. V Liverpoolu novega trenerja še niso imenovali, a naj bi bil najbližje vročemu stolčku sloviti Italijan Carlo Ancelotti, nekdanji evropski prvak z Milanom in Real Madridom, ki pa ga v novi vlogi še nismo videli. Everton je tokrat vodil začasni trener Duncan Ferguson.

Angleški prvak Manchester City je na gostovanju v Oxfordu upravičil vlogo velikega favorita, prav tako Manchester United, ki je na Old Traffordu končal pohod največje senzacije pokalne sezone Colchester Uniteda, ki je bil v 3. krogu tekmovanja usoden za Tottenham.

Angleški ligaški pokal (četrtfinale):

Ne spreglejte