Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
13.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Carlo Ancelotti Real Madrid Iker Casillas Keylor Navas

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 13.35

7 let, 12 mesecev

Ancelotti izbral Casillasa, Kostaričan priznal: Težko bo postati prvi vratar Reala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Real krepi svoje vrste na različnih igralnih položajih. Kupil je tudi Kostaričana Keylorja Navasa, enega izmed junakov letošnjega SP v Braziliji. Na evropskem superpokalu bo branil Iker Casillas.

Če Diego Lopez in Iker Casillas do konca meseca ne bosta zapustila Madrida, se bodo v slačilnici evropskih prvakov drenjali trije vrhunski vratarji. V špansko prestolnico je namreč zelo motiviran prišel tudi Keylor Navas. Prvi vratar reprezentance Kostarike, ki ji je z izjemnimi posredovanji pomagal do senzacionalnega preboja med osem najboljših na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je prišel iz Levanteja. Špansko prvenstvo pozna odlično, v prejšnji sezoni je bil izbran za najboljšega vratarja tekmovanja.

Skuša napredovati kot vratar in človek

Pri Realu je med vratnicama med prvenstvenimi tekmami stal Lopez, v Evropi oziroma španskem pokalu pa je dočakal priložnost kapetan Casillas. Kostaričan je z Realom podpisal šestletno pogodbo in takoj po prihodu priznal, da ga čaka naporna pot do uresničitve zastavljenih ciljev. ''Težko bo postati prvi vratar Reala. To bo zelo zahtevno. Moral bom garati in se truditi po najboljših močeh, nato pa bomo videli, ali bo to zadoščalo,'' je po podpisu pogodbe z desetkratnim evropskim prvakom dejal 27-letni Kostaričan.

''V Realu se bom veliko naučil od soigralcev. Imamo odlično ekipo, ki je zelo povezana. To bo enkratna izkušnja, ki jo bom skušal izkoristiti sebi v prid. Rad bi še napredoval kot vratar, pa tudi kot človek. Upam, da se bom dobro privadil na novo okolje,'' je dejal vratar, ki ga pogodba z madridskim velikanov veže vse do leta 2020.

Trener Carlo Ancelotti ima tako sladke skrbi. Za zdaj računa na tri vratarje, ki bi zelo radi branili, žal pa bo mesto med vratnicama rezervirano le za enega. Italijanski strateg je napovedal, da bo na tekmi evropskega superpokala, ko se bo Real pomeril s prvakom lige Evropa Sevillo, v vratih stal kapetan Casillas.

Ne spreglejte