Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
29. 12. 2012,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darijan Matić nogometna reprezentanca Slaviša Stojanović

Sobota, 29. 12. 2012, 7.58

8 let

Aleš Mertelj: nosilec v Mariboru, debitant v reprezentanci

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V letošnjem letu je bil eden izmed ključnih mož Maribora, ki je blestel na domačih tleh in v Evropi, kar mu je prineslo tudi prve reprezentančne minute.

Leto 2012 je bilo zanj zelo plodno. Z Mariborom je osvojil tri lovorike in je na dobri poti, da uspeh ponovi tudi v letu 2013. Osvojil je državni naslov, zmagal v pokalu in se lovorike veselil tudi v superpokalu, sam pa bil eden izmed ključnih mož vijoličastih. V prvenstvu je igral redno, v tej sezoni nekoliko manj, saj se je trener Darko Milanič nemalokrat odločil, da ga v prvenstvu, kjer so tekmeci vsaj za razred slabši od Maribora, nekajkrat spočije. V Evropi je bil na vseh dvanajstih tekmah – šestih v kvalifikacijah za ligo prvakov in šestih v ligi Europa -, v začetni enajsterici in eden tistih, brez katerih si je igro slovenskega prvaka težko zamisliti. Odgovoren vezist, ki postori veliko dela na sredini igrišča in podaljšana roka trenerja na igrišču. Velik profesionalec, ki je vselej v službi kluba. Igralec, kakršni so po volji vsakega trenerja.

Dobrih in odgovornih iger v klubu ni mogel spregledati niti selektor Slaviša Stojanović, zato ne čudi, da je Kranjčan, ki je v Maribor prišel iz Kopra, v iztekajočem se letu debitiral tudi v reprezentanci. Že na prvi tekmi v letošnjem letu, pri prijateljskem remiju proti Škotski v Kopru, je sodeloval šest minut in debitiral v izbrani vrsti. Do konca leta je zbral še tri reprezentančne nastope. Najprej je devet minut odigral na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, pri zmagi nad Romunijo v Ljubljani, nato je v zadnji letošnji kvalifikacijski tekmi igral vso tekmo. Pri porazu proti Albaniji v Tirani. Tudi v zadnji letošnji tekmi izbrane vrste, pri porazu proti Makedoniji v Skopju, je igral. Dobil je 24 minut igre. Prav gotovo bo tudi v prihodnosti reprezentant. Bilo bi presenečenje, če ne bi bil.

Ne spreglejte