Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 3. 2008,
10.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 10.05

8 let, 5 mesecev

Aktualni in sedemkratni državni prvaki pred kamerami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V 23. krogu PrveLige Telekom Slovenije bodo aktualni državni prvaki iz Domžal gostili Mariborčane. Srečanje si bo moč ogledati na SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV).

Planet TV: Domžale - Maribor (sobota, 18.00)

Športni park v Domžalah bo v soboto nedvomno poln, saj k aktualnim državnim prvakom prihajajo Mariborčani, ki so, tudi na račun nogometnega virtuoza Zlatka Zahoviča, svojevrstna atrakcija. Ekipi sta zanimivi še iz enega razloga - pomerili se bosta namreč tudi v polfinalu pokala Hervis.

Velikih sedemnajst točk razlike

Šampionska ekipa Domžal, ki je doslej vknjižila štirinajst zmag, pet remijev in tri poraze, ter ima pred najbližjim zasledovalcem Interblockom dvanajst točk prednosti, se bo udarila z vijoličasto zasedbo, ki z osmimi zmagami in porazi ter šestimi remiji s šestim mestom zaključuje zgornji del razpredelnice s kar sedemnajstimi točkami zaostanka.

Vodilna ekipa prvenstvene lestvice, ki se je doslej domačim gledalcem predstavila desetkrat, se je sedemkrat veselila polnega izkupička, dvakrat je gostiteljem oddala točko, zgolj enkrat pa je igrišče zapustila sklonjenih glav. In kako uspešne so bile "vijolice" na gostovanjih? Potem ko so v enajstih dvobojih nanizale pet zmag, so trikrat remizirale in trikrat ostale praznih rok.

Se bo odprlo tudi Zahori?

Četa Slaviše Stojanoviča je mrežo nasprotnikov zatresla 42-krat, na vrhu klubske liste strelcev pa se z dvanajstimi zadetki nahaja Dario Zahora, ki bo nedvomno skušal doseči prvi zadetek v spomladanskem delu sezone. Sedemkrat je bil za tekmece premočan zdaj že nekdanji igralec prvakov, Zlatan Ljubijankič, ki se v belgijskem Gentu trenutno nahaja na prisilnem počitku. Prvi mož domžalske stroke ne bo mogel, prav tako zaradi poškodbe, računati na strelca petih zadetkov, Luko Žinka, medtem ko se v ekipo po odsluženi kazni vrača Andraž Kirm, strelec štirih zadetkov. Trikrat so blesteli Janez Aljančič, Dražen Žeželj in Alen Čoralič. Slednji, ki ima v Domžalah status posojenega igralca, je vse zadetke dosegel za ljubljanski Interblock. Proti Mariborčanom utegneta biti nevarna tudi Danijel Brezič in Siniša Janković, ki sta v polno zadela dvakrat, medtem ko se je Slaviša Dvorančič, strelec enega zadetka, "preselil" med "celjske grofe".

Volaš tudi "uradno"?

In kdo bo blestel pri sedemkratnih državnih prvakih? V jesenskem delu sezone prvi strelec z devetimi zadetki Dimitar Ivanov Makriev je v zimskem prestopnem roku odšel v Izrael, nastalo vrzel pa je zapolnil 21-letni Ankarančan Dalibor Volaš, ki je v dresu Kopra dosegel osem zadetkov. Mladi slovenski reprezentant, ki je zadetkov bržčas že skorajda "lačen", bo vsekakor naskakoval prvi uradni zadetek v dresu vijoličastih. Nevarnost bi utegnila pretiti tudi s strani Reneja Miheliča, ki je petkrat zadel v polno. Elvedin Džinič, Dragan Jelič in sedanji član Partizana, Dragan Čadikovski, so bili natančni trikrat, Dejan Mezga, Marko Popović in še en nekdanji član Mariborčanov, Mitja Brulc pa dvakrat. V statistiki liste strelcev se s po enim zadetkom nahajajo Armin Bačinovič, Suad Filekovič, Gorazd Zajc in sedanji član lendavske Nafte, Amel Mujakovič.

Bodo "vijolice" vzele skalp Stojanovičevi četi?

V zadnjih desetih srečanjih so bili uspešnejši "rumeno-modri", ki so slavili kar sedemkrat, dvakrat so si razdelili točko, zgolj enkrat pa je zmagal klub iz mesta pod Kalvarijo.

Tudi v letošnji sezoni so Domžalčani vknjižili obe zmagi. Polnega izkupička so se veselili tako v mestu ob Kamniški Bistrici, kjer so 18. avgusta s kar dvema igralcema manj dosegli poker in dobesedno povozili četo ter odstranili takratnega trenerja Marijana Pušnika, kot v Ljudskem vrtu 20. oktobra, ko so gostje slavili z 1:0. Na prvem srečanju so blesteli slovenska reprezentanta Žinko, ki je bil uspešen dvakrat, in Kirm ter Žeželj po enkrat, na drugem pa 24-letni hrvaški napadalec Zahora. Bodo "vijolice" v tretje vendarle zacvetele?


Ne spreglejte