Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 1. 2009,
9.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 1. 2009, 9.35

8 let, 5 mesecev

Ajdovci bi gradili, a ne za drugo ligo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Ajdovščina je v zgodovini državne samostojnosti brez elitnega prvoligaškega nogometnega razreda ostala le v sezoni 1992/93. Bi vnovični izpad ogrozil načrte za gradnjo tribune in obnovitev igrišča?

''Rdeče-črni'' iz slovenske prestolnice burje niso prav ponosni na svoje nogometne dvorišče. Osrednji štadion v Ajdovščini, ki v tem letu praznuje že 80. rojstni dan, je v svoji dolgoletni zgodovini doživel le manjše kozmetične popravke. Zaradi nastopov v evropskih tekmovanjih je bil posodobljen leta 1995 in 1998, še vedno pa se ne more pohvaliti z ugodjem, ki bi na tribune privabil večje število navdušencev.

Zato so se v klubskem vodstvu zelo razveselili projekta, ki naj bi dočakal luč sveta čez nekaj mesecev. V poštev naj bi namreč prišla korenita prenova glavne tribune. A očitno le v primeru, če Ajdovci ne bi zdrsnili v drugo ligo. ''Glavni cilj je obstanek v ligi, saj bi morebitni izpad ogrozil tudi načrte za gradnjo tribune in obnovitev igrišča. Naš glavni cilj je torej obstanek v ligi oziroma morebiten preboj do šestega ali sedmega mesta,'' je naznanil član upravnega odbora NK Primorje Bojan Vidmar in napovedal prihod še štirih oziroma petih novih igralcev, ki bi v spomladanskem delu pomagali trenerju Vjekoslavu Lokici do osnovnega cilja - obstanka v druščini najboljših.

Ostojič: Več zbranosti

Boljše uvrstitve na lestvici si želijo tudi igralci. Kapetan Primorja pred nadaljevanjem priprav za spomladanski del tekmovalne sezone 2008/09 ne skriva optimizma. ''Morda je bilo v zimskem premoru počitka celo preveč, seveda pa nismo lenarili, saj smo delali po programu, ki nam ga je pred odhodom na počitnice pripravil trener. Mislim, da bomo pripravljeni začeli s treningi. Vemo, da nas čaka težka naloga, vendar pa se vsi skupaj zavedamo, da smo sposobni zadržati prvoligaški status in naredili bomo vse, da ostanemo v tem rangu,'' je dejal Vladimir Ostojič, ki se zaveda, da njegova ekipa še vedno prepoceni prejema zadetke.

Zanimanje za Mlakarja

''V obrambi potrebujemo več zbranosti, več bomo morali narediti tudi v napadu. Treba bo povezati dve, tri tekme in zmagati in vse skupaj bo lažje,'' je še dodal izkušeni člen v obrambni vrsti Ajdovcev, ki še ni razkrila dokončne podobe. O slednji bo povedal zadnjo besedo zimski prestopni rok, ki je v Ajdovščino zaenkrat pripeljal (le) dva novinca. ''Ne vemo, kdo bo še odšel, kdo ostaja. Če nas bo še kdo zapustil verjamamo, da bo vodstvo kluba naredilo prave poteze in pripeljalo prave okrepitve,'' je priznal kapetan Ajdovcev. Več o spremembah pri igralskem kadru naj bi bilo po napovedih klubskega vodstva več jasnega v prihodnjih dneh. Zanimanje za dolgoletnega branilca primorja Mateja Mlakarja naj bi v minulih dneh že pokazali ''sosedi'' iz Nove Gorice ...

Ne spreglejte