Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 4. 2009,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 4. 2009, 12.01

8 let

Ačimovič in Handanovič okrevala

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Samir Handanovič je dokončno okreval po poškodbi kolena in še drugič zapored za Udinese igral 90 minut. Zdrav je tudi Mile Ačimovič, ki je od prve do zadnje minute igral za dunajsko Austrio.

Italija V elitni italijanski ligi je Samir Handanovič branil 90 minut za Udinese pri zmagi v Kalabriji z 2:0 nad Reggino in vnovič potrdil, da je okreval po poškodbi kolena, zaradi katere ni igral na zadnjih dveh tekmah slovenske reprezentance. Jana Koprivca ni bilo v kadru Videmčanov

Anglija V elitni angleški ligi je Robert Koren igral 90 minut za West Bromwich Albion, ki je z 2:2 remiziral v Portsmouthu. Do konca sezone je še šest prvenstvenih tekem, WBA pa je na zadnjem mestu. Za mesti, ki zagotavljajo obstanek, zaostaja za sedem točk in vse bolj jasno je, da se bo po koncu te sezone vrnil v drugo ligo.

Španija Čeprav je Betis zamenjal trenerja in prvoligaša iz Seville zdaj vodi Jose Maria Nogues, slovenski reprezentant Branko Ilič tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Vseh 90 minut je sedel na klopi pri zmagi Betisa v gosteh nad Racingom Santanderjem s 3:2.

Nemčija Milivoje Novakovič in Mišo Brečko sta s Kölnom izgubila z 1:3 v gosteh pri Borussii Dortmund. Oba slovenska reprezentanta sta igrala 90 minut. Kozlički so izgubili četrtič v zadnjih petih tekmah. Če bodo nadaljevali v podobnem slogu, se bodo morali celo boriti za obstanek. V boju za obstanek med elito nemškega nogometa pa je pomembno zmago tokrat s svojim Energie Cottbusom pred domačimi navijači dosegel Bojan Prašnikar. Njegovo moštvo je z 2:1 premagalo neposrednega tekmeca za obstanek, Arminio iz Bielefelda.

V drugi ligi je za zdaj nesojeni slovenski reprezentant Dominic Maroh z Nürnbergom premagal Rot Weiss Oberhausen s 3:0 v gosteh. Nemec slovenskih korenin je igral 90 minut. Nürnberg se je prebil na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, ki ob koncu sezone zagotavlja dodatne kvalifikacije za preboj v prvo ligo. Koblenz je v boju za obstanek dosegel pomembno zmago in s 3:2 premagala TSV 1860 München. Matej Mavrič je v domači obrambi igral 90 minut, medtem ko Goran Šukalo ni igral. Podobno velja za Aleša Kokota, ki ni dobil priložnosti za igro pri Wehenu, ki je brez golov remiziral pri Ingolstadtu. Wehen ostaja na zadnjem mestu in se bo po koncu sezone najverjetneje preselil v tretjo ligo.

Francija Valter Birsa je igral 90 minut za Auxerre, ki je pred domačimi navijači z 0:2 klonil proti Bordeauxu, ki se bori za naslov prvaka. Enako velja za Marseille, ki je s 4:1 doma odpravil Grenoble, za katerega je od prve do zadnje minute igral Boštjan Cesar. Bojan Jokič spet ni dobil priložnosti pri Sochauxu, ki je izgubil z 0:2 v gosteh pri Le Mansu.

Avstrija Mile Ačimovič je okreval po poškodbi, zaradi katere na zadnji tekmi ni igral in je od prve do zadnje minute nastopil pri remiju dunajske Austrie v gosteh pri Riedu v prvi ligi z 0:0. V drugi ligi je Sašo Fornezzi branil 90 minut za Magno, ki je dosegla novo zmago. S 3:1 je bila v gosteh boljša od Wackerja. Magna še naprej prepričljivo vodi na prvenstveni razpredelnici – pred drugouvrščenim ima šest točk prednosti – in je na dobri poti, da se prebije med elito.

Belgija V prvi ligi je Gent premagal z 2:0 Westerlo. Tokrat sta celo tekmo odigrala tako Zlatan Ljubijankič kot tudi Marko Šuler. Devetdeset minut je igral tudi Dejan Kelhar pri zmagi Cercle Brugga nad Tubizom.

Rusija V četrtem krogu elitne lige je Tom Tomsk gostoval pri Kubanu in remiziral brez zadetkov. Slovenski reprezentant Aleksander Radosavljevič je igral 90 minut.

Romunija Polutehnica je v Temišvarju z 1:0 premagala Universitateto. Dare Vršič je igral od 83. minute, medtem ko Dejan Rusič pri domači ekipi tokrat ni dobil priložnosti za nastop. Dominik Beršnjak je vstopil v igro pri Politehnici Iasi, ki je izgubila z 2:3 v gosteh pri Otelulu, v 87. minuti. Andrej Pečnik je igral 90 minut.

Švedska V drugem krogu elitne lige je Andrej Komac doživel polom in z Djurgardnom izgubil proti IFK Göteborgu v gosteh z 0:6. Slovenski reprezentant ni igral.

Nizozemska V elitni ligi je bil na sporedu ''slovenski'' derbi med Vitessejem Daliborja Stevanoviča in Groningenom Tima Matavža. Slovenca sta poškodovana in nista igrala, s 3:2 pa je zmagal Vitesse.

Japonska Omiya Ardija je v 5. krogu elitne japonske lige pred domačimi navijači s 3:2 premagala Gambo Osako. V prvih petih tekmah nove sezone kot edina ekipa tekmovanja še ni izgubila in je z dvema zmagama ter tremi remiji na visokem petem mestu prvenstvene razpredelnice. Klemen Lavrič, ki se je na prvi tekmi sezone poškodoval, je okreval, a še ni dobil priložnosti za igro. Vseh 90 minut je presedel na klopi za rezerve.

Srbija V prvi ligi je Mirnes Šišič je pri zmagi Crvene zvezde nad Banatom s 3:0 v igro vstopil v 46. minuti in poskrbel za atraktivno podajo za vodstvo Beograjčanov z 2:0. Danijel Marčeta pri zmagi Partizana nad Vojvodino z 2:0 ni nastopil.

Bolgarija V prvi ligi je Mitja Mörec s Slavio iz Sofije izgubil z 1:2 proti Spartaku iz Varne. Slovenski branilec je predčasno končal tekmo, saj je bil v 65. minuti izključen.

Kitajska Nekdanji slovenski reprezentant in donedavni član Interblocka Aleksandar Rodić je igral do 64. minute za Shenhuao, ki je brez zadetkov remizirala v gosteh pri Shaanxiju.

Ne spreglejte