Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
21. 3. 2015,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija Krka košarka ABA

Sobota, 21. 3. 2015, 18.54

8 let

Zmaji z novim trenerjem do prvega derbija v sezoni

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvoboj med Olimpijo in Krko so v zadnjem krogu lige ABA dobili Ljubljančani s 73:67. Zmaji so vodili vso tekmo z izjemo prve četrtine.

Pred zadnjim krogom lige ABA je zmaga na derbiju rezultatsko štela le za Krko, ki še lovi morebitno šesto mesto v boju za Evropo, medtem ko je bila tekma za Olimpijo pomembna predvsem s psihološkega vidika, saj je izgubila obe tekmi proti večnim rivalom.

Moštvi sta bili na začetku tekme v Stožicah izenačeni in nobenemu se ni uspelo odlepiti od nasprotnika. Po petih minutah je bilo 6:6, nato pa je Krka, v začetnih minutah je bil njen edini strelec novinec Miralem Halilović, pobegnila. Prednost je višala do konca prvih desetih minut, ko je ta znašala sedem točk (20:13).

Olimpija brez trojk ujela Krko

Memi Bečirović je v drugi četrtini prvič na parket poslal Gorana Jagodnika, Krkino obrambo pa je v prvih nekaj akcijah uspešno kaznoval Hristo Nikolov. Prednost državnih prvakov je hitro kopnela in po približno petih minutah druge četrtine tudi pošla ter se spremenila v Krkin zaostanek. Moštvi sta se znova nekajkrat zamenjali v vodstvu, za razliko v Olimpijino korist pa je nato poskrbel ravno 40-letni Jagodnik, ki je naprej zadel s strani, nato pa še ukradel žogo in končal protinapad. V prvem polčasu je zbral sedem točk.

Dobro razpoloženega Jagodnika je v zadnjih minutah prvega polčasa nadomestil Gregor Hrovat. Olimpija je nadaljevala igro po globini in prišla do takrat najvišjega vodstva s 36:28, Krka pa je s štirimi točkami do takrat neopaznega in nerazpoloženega Malcolma Armsteada postavila končni rezultat polčasa 39:32 za zmaje.

Krka lovila, Olimpija vzdrževala

Tudi drugi polčas je bolje začela Krka, ki pa zaostanka ni zmanjšala za več kot tri točke. Olimpija je sicer hitro izpolnila bonus osebnih napak. V 26. minuti je Luka Rupnik zaradi simuliranja prejel tehnično napako ob košu Bookerja in Novomeščanom ponudil priložnost za priključek, ki pa je državni prvaki niso izkoristili.

Še več, na drugi strani je nešportno osebno napako naredil Matej Rojc in Olimpija je znova prišla do sedmih točk prednosti pred zadnjo četrtino. Minuto pred koncem tretje četrtine je za nekaj skrbi v četi Bečirovića poskrbel Nikolov s četrto osebno napako.

Olimpija zadržala prednost

V zadnjih desetih minutah Olimpija ni izpustila prednosti, ki si jo je priborila v prvih treh četrtinah. Ob nekaj uspešnih metih za tri točke se je prednost povzpela tudi čez deset točk (66:52).

Krka je prek Armsteada v zadnjih dveh minutah znižala prednost na pet točk (68:63), vendar ji kaj več ni uspelo in Olimpija je slavila s 73:67.

Prva strelca pri Olimpiji sta bila s 13 točkami Alen Omić in Klemen Prepelič, pri Kriki sta jih Booker in Armstead dosegla po 15.

Ne spreglejte