Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 9. 2014,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Unicaja Malaga Phoenix Suns NBA

Petek, 19. 9. 2014, 8.26

8 let

Z. Dragić ima srce pri Unicaji, misli pa v ligi NBA. Že pripravlja kovčke?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Unicaje Malage se pripravljajo na novo sezono in član španskega kluba je tudi Zoran Dragić, ki pa bi nemudoma ugriznil v jabolko lige NBA, če mu ga bodo ponudili.

Kot poroča La Opinion de Malaga, naj bi v kratkem na naslov kluba Unicaje prišla ponudba Phoenix Suns, da v svoje vrste privabi Zorana Dragića, ki je v zadnjem letu igral odlično, dobre predstave pa prikazal tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Zoki v pogovoru s španskim medijem ni želel veliko govoriti o prihodnosti. Pravi, da je s srcem povsem pri Unicaji, a bi odšel v ligo NBA, če bo dobil ponudbo: "Zame je bolje, da grem v ligo NBA, saj ne želim izgubiti še enega leta. Mislim, da sem pripravljen, vendar v tem trenutku ne vem ničesar o morebitnem odhodu v NBA."

Po svetovnem prvenstvu je imel Zoki nekaj dni počitka, v ponedeljek pa se je priključil ekipi na pripravah. Koliko časa bo ostal v Španiji, ni znano, verjetno pa bo kmalu vse jasno, saj morajo klubi iz lige NBA, če želijo v svoje vrste privabiti slovenskega košarkarja, oddati ponudbo do 5. oktobra, sicer bo moral, kot naj bi pisalo v pogodbi, ostati v Malagi še celotno sezono. A bo moral novi klub plačati odškodnino v višini 750 tisoč evrov, ki jo bo verjetno deloma kril tudi Zoran.

"Trenutno se pripravljam z Unicajo. Če bom imel priložnost, bo moja želja, da odidem v NBA," je za omenjeni časnik še dejal mlajši od bratov Dragić, ki se mu torej nasmiha priložnost, da bo čez lužo zaigral skupaj z bratom Goranom, s katerim sta odlično sodelovala že v reprezentanci. A naj bi se za njegove usluge zanimali tudi drugi klubi iz lige NBA, ne le Phoenix Suns.

Bo torej Zoran Dragić že letos postal deveti Slovenec, ki je kdajkoli igral onstran Atlantika v najmočnejši ligi na svetu?

Ne spreglejte