Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 1. 2015,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Duško Vujošević Partizan Union Olimpija končnica polfinale

Četrtek, 29. 1. 2015, 20.11

8 let

Vujošević: Zakaj nam sodijo Slovenci, če želimo regularno ligo?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener košarkarskega kluba Partizan Duško Vujošević je tiste, ki delegirajo sodnike za tekme regionalne lige ABA, vprašal, zakaj bodo njegovi ekipi delili pravico slovenski sodniki.

V soboto se bo Partizan v ligi ABA v Skopju pomeril s klubom MZT, pravico pa mu bodo delili slovenski sodniki. Glavni trener srbskega kluba Duško Vujošević, kot poroča telegraf.rs, s tem ni zadovoljen. Ni mu jasno, zakaj bodo na parketu prav sodniki iz naše države. Njegov Partizan in slovenski predstavnik Union Olimpija sta namreč med drugimi v igri za vstop v polfinale. Beograjčani so trenutno na četrtem mestu, ki še vodi v končnico, Olimpija pa jim sledi z dvema zmagama zaostanka, ki ju bo poskušala v zadnjih sedmih krogih nadoknaditi.

"Pričakujemo tekmo z veliko napetosti, v igri pa je četrto mesto. Spoštujem MZT, vendar verjamem, da lahko moja ekipa zmaga in ostane na četrtem mestu. Tisti, ki delegira sodnike, bi se moral ukvarjati z eno stvarjo. In ta je, da bi bila liga regularna. Verjamem, da bodo sodniki korektni."

Partizan bo v Skopju zaigral v polni postavi. Črno-beli nimajo več v svojih vrstah le Luke Bogdanovića, ki je zapustil sredino. Razlog je finančne narave, saj se v beograjskem klubu še vedno ukvarjajo s pomanjkanjem sredstev.

V ekipi pa še naprej ostaja Edo Murić, ki se je po poškodbi vrnil v pogon in spet postaja eden od vodilnih mož Partizana. "V soboto nam bo nasproti stala kakovostna ekipa. V Makedoniji ni lahko igrati. MZT ima goreče navijače in zagotovo bo dvorana polna," je pred gostovanjem dejal mlajši od bratov Murić.

Union Olimpija, ki Partizanu diha za ovratnik, bo v nedeljo v Stožicah gostila Zadar, ki se vzpenja in ima enak izkupiček kot četa Aleša Pipana. Z uspehom Ljubljančanov in spodrsljajem Partizana bi bila razlika med tekmeca le še ena zmaga, do konca pa je še šest krogov.

Ne spreglejte