Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
7.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Real Madrid Miami Heat Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Anthony Randolph

Petek, 6. 10. 2017, 7.50

6 let, 6 mesecev

Legionarji

Vroči Randolph jih je dosegel več kot Dragić in Dončić skupaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Anthony Randolph | Foto Sportida

Foto: Sportida

Velika junaka nedavnega naslova evropskega košarkarskega prvaka Goran Dragić in Luka Dončić sta bila dejavna v noči na petek. Kapetan slovenske reprezentance je dosegel 12 točk na pripravljalnem srečanju lige NBA proti Brooklynu, Dončić pa točko več na gostovanju Reala v španskem prvenstvu pri Bilbau, kjer se je najbolj izkazal Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph.

Košarkarji Miamija se pripravljajo na novo sezono lige NBA, ki jo bodo odprli 18. oktobra proti Orlandu. V noči na petek so se mudili v New Yorku in na gostovanju pri Brooklynu izgubili z 88:107. Najboljši košarkar letošnjega EuroBasketa Goran Dragić je na parketu prebil 24 minut. Dosegel je 12 točk in s tem podvojil učinek z uvodne pripravljalne tekme, ko se je pomeril z Atlanto.

Goran Dragić (levo) je v New Yorku dosegel 12, Luka Dončić (desno) pa v Bilbau 13 točk. | Foto: Sportida Goran Dragić (levo) je v New Yorku dosegel 12, Luka Dončić (desno) pa v Bilbau 13 točk. Foto: Sportida

Eno več je za madridski Real na tekmi španskega prvenstva prispeval njegov mlajši rojak Luka Dončić, s katerim si je med letošnjim EuroBasketom delil hotelsko sobo. Nadarjeni najstnik je pomagal Realu do zmage v gosteh pri Bilbau, ki mu kot član strokovnega vodstva pomaga tudi Jaka Lakovič.

Američan s slovenskim potnim listom skoraj nezgrešljiv

Randolph je na parketu prebil 28, Dončić pa skoraj 30 minut. | Foto: Sportida Randolph je na parketu prebil 28, Dončić pa skoraj 30 minut. Foto: Sportida Kraljevi klub je zmagal s 87:80, 18-letni Ljubljančan je prispeval 13 točk, statistiki pa dodal osem skokov in dve podaji. Iz igre ni bil preveč natančen. Za tri točke je zadel enkrat v petih poskusih. Sedemkrat je metal še za dve točki in bil uspešen trikrat. Veliko bolj natančen je bil Anthony Randolph.

Američan s slovenskim potnim listom, ki je v Istanbulu pomagal izbrancem Igorja Kokoškova do zgodovinskega zlata, je opozoril nase z izjemno predstavo.

Vrhunci dvoboja v Bilbau:

S 26 točkami je bil najboljši strelec srečanja. Za dve točki je zadel kar devet od 11 metov, natančen je bil tudi izza velike črte (2 od 4), soigralcem pa je do zmage pomagal tudi z devetimi skoki. Real je tako v 2. krogu španskega prvenstva vknjižil še drugo zmago.

Ne spreglejte