Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
30. 3. 2016,
16.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Union Olimpija Helios Suns

Sreda, 30. 3. 2016, 16.58

6 let, 6 mesecev

V Stožice prihaja moštvo, ki je lani šokiralo Olimpijo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Gašper Potočnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarje Olimpije v četrtem krogu državnega prvenstva čaka domžalski Helios, ki jih je v lanski sezoni izločil iz boja za naslov prvaka.

Olimpija je ligo za prvaka začela najslabše v zadnjih osmih letih. Na prvih treh tekmah je zmagala le enkrat, takrat se je rešila v zadnji sekundi z metom prek polovice igrišča, na zadnji tekmi pa po podaljšku izgubila z Rogaško.

 

Naslednja ovira za zmaje bo domžalski Helios, ki jih je v črno zavil v prejšnji sezoni. Takrat je Olimpija pot presenetljivo končala v četrtfinalu, ko so bili Ljubljančani veliki favoriti. Helios je bil boljši najprej v Stožicah, nato pa so dobili še triler v Domžalah.

 

V letošnji sezoni je Helios že premagal enega od favoritov za končnic naslov – Krko.

"Kot že praktično vseskozi ponavljam, vse tekme v ligi za prvaka bodo resnično zanimive. Mislim, da naša tekma s Helios Sunsi ne bo nič drugačna. Igramo v Stožicah, zato moramo srečanje na vsak način dobiti. Naša obveza je, da ponovimo pristop in kolektivni duh s tekme v Rogaški Slatini in če bo temu tako, sem prepričan v uspeh naše ekipe," je optimističen trener Ljubljančanov Gašper Potočnik.

Jakša Vulić želi po skalpu Krke še Olimpijinega. | Foto: Jakša Vulić želi po skalpu Krke še Olimpijinega.

Domžalčani bi izkoristili slab začetek zmajev

Svojo priložnost vidijo tudi Domžalčani, ki bi si želeli podobnega razpleta kot ob zadnjem obisku v Stožicah. Po treh tekmah imajo dve zmagi in poraz proti Rogaški, ob Krki pa so premagali tudi državnega prvaka Tajfun.

 

"Čaka nas zelo zanimiva tekma. Union Olimpija je v dokaj težkem položaju, saj ima za seboj slab začetek lige za prvaka, na katerem je doživela dva poraza. Mi bomo to skušali izkoristiti in srečanje odigrati karseda dobro. Če bomo Ljubljančanom parirali pri skoku in dobro reagirali proti njihovi 'pick and pop' igri, potem imamo možnosti ta dober rezultat," pred tekmo z Olimpijo pravi hrvaški trener pri Heliosu Jakša Vulić.

 

Tekma se bo v Stožicah začela ob 20. uri.

Ne spreglejte