Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 1. 2015,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBA Phoenix Suns Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Beno Udrih

Sreda, 21. 1. 2015, 18.06

8 let

Udrihovi grizliji brez težav prek Philadelphie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na nedeljo so v ligi NBA odigrali pet tekem. V akciji je bil tudi Beno Udrih, ki je k zmagi Memphisa nad Philadelphio prispeval šest točk.

Ob šesti zmagi Memphisa na zadnjih sedmih tekmah sta bila najbolj razpoložena Jeff Green z 18 in Zach Randolph s 17 točkami. Zadnji je slavje dopolnil z dvojnim dvojčkom – v statistiko je namreč vpisal še 14 skokov. Beno Udrih je ob domači zmagi na parketu preživel 27 minut in pol, dosegel šest točk, soigralce zaposlil s petimi podajami in dodal še štiri skoke. Pri gostih je Jerami Grant s 16 točkami dosegel osebni rekord v severnoameriški košarkarski ligi.

Za razliko od Philadelphie, v kateri so zbrani mladi košarkarji, je Memphis izkušeno moštvo. "Imajo številne veterane, ki jih ni strah žoge. So zares težak nasprotnik in zelo močna ekipa, mi pa imamo mlado moštvo," je povedal branilec Philadelphie Michael Carter-Williams (10 točk), ki je edini ob Jeramiju Grantu (16) vpisal vsaj dvomestno število točk.

Na tekmi se je zgodil zanimiv pripetljaj, ko so trenerju Philadelphie Brettu Brownu v tretji četrtini pokazali tehnično napako, a so jo sodniki kmalu preklicali, ko so ugotovili, da ni vpil na nasprotne, ampak na svoje igralce.

Na preostalih tekmah so Milwaukee Bucks s 101:86 odpravili Detroit Pistons, košarkarji Utah Jazz so bili s 108:73 boljši od Brooklyn Nets, ekipa Portland Trail Blazers pa je s 103:96 premagala Washington Wizards. Čeprav s poškodovanim palcem je LaMarcus Aldridge, za katerega so iz moštva že sporočili, da je odpisan in da ga čaka operacija, stopil na parket ter bil prvi strelec tekme s 26 točkami. Po 37 porazu ima še slabšo statistiko moštvo New York Knicks, ki je brez Carmela Anthonyja izgubilo s Charlotte.

Ne spreglejte