Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
17.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Beno Udrih Milwaukee Bucks Orlando Magic

Nedelja, 17. 3. 2013, 17.47

7 let, 12 mesecev

Udrih bivšim zabil osem točk in izgubil, Miami nadaljuje zmagovalni niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarski ligi NBA je Orlando z Benom Udrihom gostoval pri nekdanjem klubu slovenskega košarkarja, Milwaukeeju, in izgubil. Miami je zmagal v Torontu in tako zabeležeil svojo 22 zmago zapored.

Zmago je domačim zagotovil izjemni Monta Ellis z 39 točkami, 25 jih je dosegel v zadnji četrtini. Udrih je za poražence zbral osem točk in dve podaji.

Za Ellisa je bilo 39 točk največ doslej v sezoni, domači košarkarji pa so z delnim izidom 30:12 v zadnji četrtini naredili preobrat in gostom iz Orlanda, ki so vodili večji del tekme, zadali sedmi poraz na zadnjih devetih tekmah.

Udrih je igral 18 minut. Iz igre je metal 4:8, zbral je še dve podaji ter po en skok in osebno napako. Opazen učinek so imeli še Arron Afflalo (24 točk), Maurice Harkless (23) in Nikola Vučević (20 točk, 15 skokov).

Miami je v gosteh premagal Toronto s 108:91 in dosegel že 22. zaporedno zmago v ligi, s čimer je izenačil drugi najdaljši niz zmag v zgodovini tekmovanja. Boljši so le jezerniki iz Los Angelesa s 33 zaporednimi zmagami iz sezone 1971/72.

"To je posebna ekipa, ki trenutno počne posebne stvari. Najboljše pri vsem tem pa je, da to počnemo skupaj. Veseli nas vsaka zmaga posebej in niz želimo še podaljšati," je po tekmi povedal LeBron James, ki je zabeležil 22 točk, 12 skokov in osem podaj. Dwyane Wade je zbral 24 točk, Chris Bosh pa 18.

Navkljub odsotnosti Kobeja Bryanta so Los Angeles Lakers dosegli šesto zmago v zadnjih sedmih nastopih ter se utrdili na osmem mestu na zahodu, ki kot zadnje prinaša nastop v končnici. Premagali so Sacramento s 113:102, največ točk za 16-kratne prvake lige NBA pa so dosegli Antawn Jamison (27), Metta Word Peace (22), Steve Nash (19 točk, 12 podaj) ter Dwaight Howard (12 točk, 17 skokov).

Ne spreglejte