Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
5. 5. 2015,
23.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Olimpija Helios

Torek, 5. 5. 2015, 23.16

8 let

Tekmo poskušali dobiti s trojkami, čeprav jim Bečirović govori drugače

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Heliosa so na prvi četrtfinalu tekmi proti Olimpiji pripravili veliko presenečenje. Gašper Okorn se zaveda, da je še vse odprto, Memi Bečirović pa se jezi zaradi preštevilnih trojk.

Olimpijin začetek v Stožicah proti Heliosu je nakazoval, da bi lahko Ljubljančani hitro postavili stvari na svoja mesta in upravičili vlogo favorita. Povedli so z 9:0, nato pa nerazumljivo padli in celotno tekmo lovili Domžalčane, ki so s košem Jana Močnika v zadnji sekundi slavili z 69:67 in bodo imeli pred domačimi gledalci prvo zaključno žogo.

"Je samo ena proti nič in glede na to, da igramo v četrtfinalu, nismo majhni otroci. Z eno zmago se še nihče ni uvrstil naprej. Treba se bo zbrati za četrtek. Lagal bi, če bi dejal, da nimamo možnosti. Sanje so dovoljene in v Domžalah bomo naredili vse, da zmagamo," je bil po osvojitvi Stožic zadovoljen trener Heliosa Gašper Okorn.

Helios je v drugi četrtini, ki jo je dobil z 21:11, povedel tudi s 13 točkami prednosti, na glavni odmor pa je odnesel 11 točk debelo zalogo (38:27).

"Predvsem v prvem polčasu smo pokazali, da smo se dobro postavili, dobro smo odgovorili na slab začetek. Nekaj podobnega je bilo pričakovati, saj smo do zdaj igrali v šolskih telovadnicah. Izrinili smo jih izpod obroča, dobro nadzorovali njihov napadalni skok. Mogoče smo v tretji četrtini Olimpiji nekoliko prelahko dovolil vrnitev," se je Okorn spomnil, kako hitro jih je Olimpija v začetku drugega polčasa ujela, vendar jim ni uspelo narediti preobrata, pa čeprav Domžalčanom ni stekel met za tri točke (zadeli so le dve trojki).

"Ni nam stekel niti met za tri točke, ki je eno naših največjih orožij, ampak z obrambo smo morali dobiti to tekmo in bilo bi nepošteno, če bi izgubili," o rezervah pred četrtkovo tekmo, ko Helios že lahko izloči Olimpijo, še pravi Okorn.

"Ni še gotovo"

Več popravkov pred drugo tekmo čaka ljubljanskega trenerja Memija Bečirovića, ki je lahko zadovoljen le z uvodnimi petimi minutami igre, ko je Olimpija hitro povedla z 9:0.

"Odprli smo dobro, nato smo padli v črno luknjo in jih lovili. Zaslužena zmaga Heliosa, ki je vodil praktično celotno tekmo. Večino časa med odmori govorim ne trojke, ampak prodor pod koš, vendar ekipa očitno ni takšna. Ko je težka tekma, se zaprejo in se vrnejo k starim navadam," je zmajeval z glavo Bečirović in odločno pristavil: "Ni še gotovo."

Njegovi varovanci so tekmo spet, kot že velikokrat v letošnji sezoni, poskušali dobiti s trojkami. Tokrat so jih zmetali kar 32, devet pa jih je našlo pot skozi mrežico, spet pa so bili slabi tudi prosti mesti (le 63-odstotna uspešnost).

Ne spreglejte