Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
22.30

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,14

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid

Nedelja, 29. 4. 2018, 22.30

6 let

Legionarji

Svet se spet čudi Dončiću: noro, kaj zmore ta fant #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,14
Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po velikem uspehu v evroligi, ko je Luka Dončić z odločilno trojko minuto pred koncem pogasil grški ogenj in svoj Real popeljal na Final 4 v Beogradu, je Madridčane v nedeljo čakal obračun v španskem prvenstvu z neugodnim Estudiantesom. Real se je s 26. zmago utrdil na prvem mestu – ostaja deset točk pred Baskonio –, ponovno pa je čaral slovenski čudežni deček in skrbel za to, da so se ljubitelji košarke spet prijemali za glavo. Od navdušenja seveda.

Real Madrid je v 29. krogu močne španske lige Endesa na gostovanju z 92:75 razbil tudi Estudiantes. Dončić je le potrdil, da se vrača v formo, ki ga je krasila na začetku sezone. In ko je tako, je košarka videti zelo preprosto.

Luka je v 21 minutah dosegel 14 točk (met za dve: 4/4, za tri: 1/5, prosti meti: 3/4), petkrat skočil za odbito žogo in prispeval še tri asistence. Njegov skupni statistični indeks je bil 20, v tem elementu sta bila od 19-letnega Ljubljančana boljša le soigralca Walter Tavares (29) in Trey Thompkins (24). Met za tri točke mu sicer ni šel, zato pa je bil toliko boljši pri preigravanju, podajah in prodorih pod koš. 

Ko se košarka zdi preprost šport:

Zmagal tudi Čančar, Blažič in Rupnik poražena 

V španskem prvenstvu nastopajo še trije Slovenci, poleg Dončića pa se je zmage razveselil le še Vlatko Čančar, ki je s San Pablom premagal Gipuzkoo (71:63). Nekdanji košarkar Mega Leksa je v 21 minutah dosegel sedem točk (met iz igre: 2/4), zbral dva skoka in naredil tri osebne napake.

Poražena sta bila Luka Rupnik in Jaka Blažič. Prvi s Fuenlabrado ni mogle resneje ogroziti Barcelone (75:93), Blažičeva Andorra pa je doma tesno klonila pred Obradoriem (93:96). Rupnik v 11 minutah ni dosegel niti točke (met iz igre: 0/2), je pa enkrat podal za koš.

Blažič je v 21 minutah dosegel 13 točk (met iz igre: 5/9, prosti meti: 2/6), sedemkrat je skočil za odbito žogo in prispeval še dve asistenci. Njegov skupni statistični indeks je znašal 15, pet manj od Dončića. 

Ne spreglejte