Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
19. 5. 2012,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

San Antonio Spurs Los Angeles Lakers Los Angeles Clippers

Sobota, 19. 5. 2012, 16.48

8 let

Staples porušen: Clippers in Lakers pregoreli

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Clippers so z noro igro prvo četrtino dobili 33:11, a očitno pregoreli. Spurs so jih po preobratu premagali 96:86 in s 17. zaporedno zmago povedli 3:0. Po preobratu so izgubili tudi Lakers.

San Antonio Spurs so dokazali, zakaj veljajo za prve favorite za osvojitev šampionskih prstanov. Iz tira jih ni vrgel niti zaostanek za 24 točk (sredi druge četrtini).

Los Angeles Clippers so na krilih Blaka Griffina, ki je dal v prvem polčasu 24 točk, že v prvi četrtini po delnem izidu 20:2 povedli 33:11. Po glavnem odmoru pa je sledil popoln preobrat. San Antoniu je uspel delni izid 24:0 (tretjo četrtino so dobili s 26:8) in 17. zaporedna zmaga. S končnim izidom 96:86 so v polfinalni seriji zahodne konference lige NBA povedli 3:0. So le še zmago od finala konference in kot vemo, še nobeni ekipi ni uspelo spreobrniti serije po zaostanku 0:3.

"Nismo si mislili, da bomo toliko zaostali, a smo ostali zbrani in se soočili z izzivom," je po tekmi dejal Tim Duncan, ki je dal 19 točk, večino v odločilni tretji četrtini. Pri 36 letih doživlja svojo novo pomlad. Tony Parker je dodal 23 točk in podal za 10 košev: "Pričakovali smo, da bodo začeli zelo odločno. Blaku so uspevali neverjetni koši. A mi smo si vzeli čas. Tekma je dolga, zelo dolga. Ob polčasu smo bili povsem mirni." Clippers se ne predajajo. "Še naprej se moramo boriti," je dejal Chris Paul, ki je z 12 točkami in 11 asistencami znova ostal nekaj dolžan.

Štiri ure kasneje se je v Staples Centru začela naslednja tekma. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da sta isti dan v končnici igrali ekipi iz istega mesta oziroma iste dvorane. Los Angeles Lakers so igrali za izenačenje serije na 2:2, potem ko jim je dal prej uspelo premagati Oklahomo City Thunder. Prvi polčas so proti favoritom dobili za 10 točk. Še šest minut do konca so vodili za devet točk (94:85), nato pa podoben kolaps kot na drugi tekmi, ko so v zadnjih dveh minutah zapravili sedem točk prednosti. Trinajst sekund pred sireno je Kevin Durant za vodstvo 101:98 zadel trojko in tekma je bila odločena v korist gostov. S 103:100 so košarkarji iz Oklahome v polfinalni seriji konference povedli 3:1. Staples Center je padel še drugič v enem večeru.

Očitno ga bodo morali nazaj zgraditi Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings, ki bodo to nedeljo ob 21. uri po srednjeevropskem času proti Phoenix Coyotes igrali četrto in morda že odločilno tekmo za vstop v veliki finale najmočnejše hokejske lige na svetu.

Ne spreglejte