Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Petek,
8. 11. 2013,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

navijači

Petek, 8. 11. 2013, 11.33

8 let

Srbska "Hala Tivoli" še vedno zbira zmage (video)

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Beograjski Pionir še vedno velja za eno najbolj vročih košarkarskih igrišč v Evropi. Tudi ob našem obisku so se navijači Partizana izkazali kot zelo temperamentni.

Partizan je redni udeleženec evroligaškega tekmovanja in v beograjskem Pionirju so padale tudi največje košarkarske ekipe, kot so Barcelona, Maccabi ali Panathinaikos … Kljub mnogo nižjemu proračunu so v Partizanu z mladimi in nadarjenimi košarkarji pod vodstvom lisjaka Duška Vujoševića ter s pomočjo navijačev redno premagovali boljše in dražje ekipe. V Pionirju so se tresle roke tudi najboljšim košarkarjem. Ko je šlo za tekme na izpadanje. Ko je šlo zares.

Ob našem obisku so se francoski prvaki Nanterre povsem osmešili. Izgoreli so v navijaškem kotlu Partizanovih navijačev in izgubili za 30 točk. Čeprav med navijači Partizana poteka interni dvoboj med dvema navijaškima frakcijama in čeprav sta se pred tekmo spopadli in je celo en navijač umrl, se na tekmi notranji spori Partizanovih navijačev niso čutili. Kaj pomeni vroč teren, so pokazali že takoj naslednji teden, ko so francoski košarkarji v Barceloni premagali slovito Barco, Partizanovi pa so izgubili pri ukrajinskem Budivelniku.

Beograd ima letos dva predstavnika v košarkarski evroligi. Partizanu se je pridružil tudi njihov največji tekmec Crvena zvezda. Prvo tekmo evrolige je Crvena zvezda igrala v Areni pred 20 tisoč gledalci. A so kljub temu izgubili. Proti Panathinaikosu so se zvezdaši odločili za Pionir, ki je pokal po šivih, in svojim košarkarjem dajal dodatnih moči. Kljub temu pa je na koncu, po podaljških, slavil slavni Panathinaikos. Kljub navijačem in trdnjavi pa na koncu vseeno odločajo košarkarji.

Na beograjski Pionir pa imamo lepe spomine tudi slovenski navijači, saj je naša reprezentanca na Evrobasketu 2005 s pomočjo navijačev gladko premagala tudi poznejše prvake Grke. V večji Areni pa potem ni šlo proti Nemcem, ki jih je takrat vodil legendarni Dirk Nowitzki. Nas pa sta pokopala malo manj legendarna Mithat Demirel in Pascal Roller.

Vse torej le ni v dvorani in navijačih. To vedo tudi slovenski ljubitelji košarke, ki se še vedno spominjajo, da smo še ne dolgo tega govorili tudi za Halo Tivoli, da je neosvojljiva trdnjava. Danes pa nimamo niti ekipe, kaj šele trdnjave. Kot smo že enkrat omenili, na koncu vseeno odločajo košarkarji.

Ne spreglejte