Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 8. 2014,
8.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc svetovno prvenstvo

Sobota, 30. 8. 2014, 8.01

7 let, 12 mesecev

Slovenija proti Avstralcem pokazala karakter, Američani odpihnili Fince

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska košarkarska reprezentanca je z 90:80 dobila prvo tekmo SP proti Avstraliji. Gonilna sila je bil Goran Dragić. Američani so odpravili Finsko kar s 114:55, Španci premočni za Bečirovićev Iran.

Naši fantje so tako na najboljši možni način začeli svojo avanturo na že tretjem zaporednem svetovnem prvenstvu - s slastno zmago. Stari znanci iz dežele "tam spodaj" so na Kanarske otoke sicer pripotovali z zavidljivo močno ekipo, a četo Jureta Zdovca to ni zmedlo in se je uspešno spopadla s prvim izzivom.

Slovenijo naslednja tekma SP čaka že v nedeljo, ko se bo ob 17.30 udarila z Mehiko.

Najvišjo zmago dneva je dosegla reprezentanca ZDA. Američani so pohrustali Finsko, dosegli izjemnih 114 točk, prejeli pa le 55, tako da so evropskega tekmeca odpravili kar za 59 točk. Drugo četrtino so dobili z neverjetnih 29:2.

Prepričljivo je slavila tudi Španija. Gostiteljica je za začetek brez težav odpravila Iran, ki ga vodi slovenski strokovnjak Memi Bečirović. Končna razlika je znašala 30 točk, pri Špancih pa sta najbolj blestela brata Gasol. Izstopal je starejši Pau, ki je polnil iranski koš kot za stavo, na koncu pa se ustavil pri 33 točkah.

Brazilija je v derbiju prvega dneva SP 2014 tesno ugnala aktualne evropske prvake iz Francije. Bilo je 65:63 za Južnoameričane, ki so s tem napovedali boj za visoka mesta.

Hrvaška se je igrala z ognjem in izrazito vlogo favorita proti Filipinom. Ti so vodili še tri minute pred koncem rednega dela, v zadnjih sekundah pa imeli napad za zmago. V petih dodatnih minutah tekme je selektorju Jasminu Repeši vendarle odleglo, čeprav pot do zmage 81:78 tudi v podaljšku ni bila enostavna.

Uvodni dan prvenstva je bilo odigrano kar 12 tekem, tako da se je predstavilo vseh 24 reprezentanc.

Ne spreglejte