Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
2. 8. 2017,
17.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Erazem Lorbek reprezentanca EuroBasket 2017

Sreda, 2. 8. 2017, 17.05

6 let, 6 mesecev

Slovenija ga je pogrešala, on pa svoje delo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Erazem Lorbek

Za Erazma Lorbka, ki je nekoč veljal za enega najboljših krilnih centrov in bil ključni steber slovenske izbrane vrste, je bila nedelja poseben dan. Po dolgem času je okusil slast igranja na tekmi. Čuti veliko željo, da se vrne na parket in ostane pri svoji ljubezni, ki sliši na ime košarka.

Poškodba kolena in druge malenkosti so Erazma Lorbka v zadnjih treh letih izbrisale s košarkarskega zemljevida. Ljubitelji košarke so ga pogrešali, hkrati pa čakali, da se vrne na parket.

Vmes je poskušal v poletni ligi NBA ter s treningi pri Cantuju in Limogesu, vendar pravih tekem ni dočakal.

V zadnjem obdobju je trdo delal z Radom Trifunovičem, ki ima v reprezentanci funkcijo pomočnika trenerja selektorja Igorja Kokoškova. Že pred začetkom priprav je Erazem poudaril, da je to njegova zadnja priložnost za vrnitev pod obroče, kamor ga zelo vleče.

Z reprezentanco je zdaj približno deset dni, na treningih pa dela zavzeto, da bi svojo kondicijsko pripravljenost dvignil na višjo raven: "Dela imam še veliko. Potruditi se bom moral, če se bom hotel dobro pripraviti. Fizično se počutim dobro. Treniral sem po prilagojenem programu in je šlo."

Adrenalin je bil prisoten

"Pogrešal sem igro, sicer pa sem imel v redu občutek."  | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Pogrešal sem igro, sicer pa sem imel v redu občutek." Foto: Urban Urbanc/Sportida Selektor Kokoškov ceni Erazma, saj se tudi sam zaveda, koliko je že dal slovenski košarki in kakšno vrednost je imel v evroligi. Če ne bi verjel, da se lahko resno vključi v boj za mesto med dvanajsterico košarkarjev, ki bo odpotovala na evropsko prvenstvo, ga ne bi uvrstil med kandidate.

Na prvi pripravljalni tekmi proti univerzitetni ekipi Rusije mu je dal priložnost. Ob prihodu na parket so mu navijači namenili ogromen aplavz, s čimer so dali vedeti, da so ga zelo pogrešali na delu.

"Adrenalin je bil prisoten. Ko sem stekel, sem se nemudoma počutil bolje. Pogrešal sem igro, sicer pa sem imel v redu občutek. Mislim, da smo odigrali korektno tekmo. Ruska ekipa je bila dosti mlajša in neizkušena, vendar je bil to pravi test. Imeli smo težke noge, ker smo zadnje dni trdo trenirali," je imel najstarejši od bratov Lorbek pred tekmo poseben občutek.

Vodilo je lahko le eno

Bo med dvanajstimi potniki na EuroBasket? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Bo med dvanajstimi potniki na EuroBasket? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija je dobila uvodni obračun z 79:63, Lorbek pa je dosegel dve točki iz prostih metov ter v statistiko vpisal še dve podaji in skok.

"Ne bi rekel, da mi je bilo po tekmi lažje. Dela imam še veliko. Danes je nov dan in nov čas za trening. Vsak dan lahko zelo napredujem. Najpomembneje je, da zavzeto delam. To je pri meni edino vodilo," je še dejal Erazem, ki si želi biti med dvanajstimi potniki na EuroBasket.

Ne spreglejte