Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
20.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2013, 20.56

7 let, 12 mesecev

Slovenca blestela brez nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Goran Dragić in Beno Udrih sta izgubila sinočnji tekmi v ligi NBA, čeprav je prvi dosegel 11, drugi pa 17 točk. Losangeleški derbi je pripadel Clippersom kljub Kobejevim 38 točkam.

Tako Goran Dragić kot Beno Udrih sta sicer izgubila na domačem parketu. Ljubljančan je bil proti Utahu, ki je srečanje dobil s 87:80, drugi strelec svoje ekipe s 17 točkami, šestkrat je uspešno podal in nanizal še tri skoke. Udrih pa je klonil pred Houstonom (101:115). Enajstim točkam je dodal še po štiri skoke in podaje.

"Tako moramo igrati. Prišli smo na igrišče, dali vse od sebe in dobre stvari se dogajajo," je bil po tekmi zadovoljen Paul Millsap, z 19 točkami drugi strelec Utaha. "Ne vem, kaj se je zgodilo. Druga peterka ni dobro prenašala žoge, žoga ni dobro krožila. Metali so težke mete. Ko igraš, da ne pogledaš dobro, mečeš preko rok, imaš nizek odstotek metov," je po tekmi povedal slovenski reprezentant Dragić. "Mislim, da je bila prva četrtina najboljša, ki smo jo odigrali v celi sezoni. Toda zadnje tri so bile slabe," pa je dodal trener Sonc Alvin Gentry.

V Los Angelesu sta se pomerila mestna tekmeca. Na koncu so se Clippers veselili zmage s 107:102, čeprav je pri Lakers znova blestel Kobe Bryant, ki se je ustavil pri 38 točkah. Osem točk manj je na drugi strani dosegel Chris Paul, ki je strelskemu izkupičku dodal še 13 podaj in šest skokov.

Rakete so na krilih Hardna prišle do desete zmage na zadnjih 13 tekmah. Milwaukee je v drugi četrtini vodil za 18 točk, v tretji četrtini pa je Houston nasprotnike povsem nadigral, dobil četrtino s 30:14 in na začetku zadnjega dela tekme vodil s 77:72. Če so bili po tekmi zadovoljni v taboru Houstona, kjer je trener Kevin McHale hvalil igro svojih varovancev v tretji četrtini, pa so bili manj zadovoljni na drugi strani. "Kaže, da nismo bili osredotočeni, ko smo prišli iz slačilnice. Imeli smo veliko težav. Dogajalo se je hitro," je bil po tekmi razočaran trener Bucks Scott Skiles.

Ne spreglejte