Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
15. 4. 2015,
17.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona

Sreda, 15. 4. 2015, 17.05

8 let

Se bo Barcelonin trener moral bolj zanašati na Nachbarja?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarje Barcelone v četrtfinalu čaka Olympiacos. Katalonci bodo morda pogrešali Justina Doellmana, kar bi večjo minutažo obetalo Boštjanu Nachbarju. Trener Grkov razmišlja le o prvi tekmi.

Katalonci so se brez večjih težav uvrstili v izločilne boje evrolige. V TOP 16 so v skupini E z 11 zmagami in tremi porazi zaostali le za večnimi tekmeci iz Madrida in si zagotovili prednost domačega igrišča proti Olympiacosu.

Barcelona je v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v odlični formi. Dobila je zadnjih osem tekem, zelo uspešni pa so bili tudi proti košarkarjem iz Pireja, saj so dobili osem od zadnjih devetih tekem proti Olympiacosu, od tega na vseh sedmih pred domačimi gledalci.

"Olympiacos je zelo tekmovalna, atletska ekipa. Verjamem, da bomo do konca tekme povsem blizu in da bodo odločale malenkosti. Prva tekma v seriji ti omogoča nov pogled na prihajajoče, vendar je res, da ni vedno odločilna," pred začetkom serije na tri zmage pravi trener Barcelone Xavi Pascual, ki je v letošnji sezoni poslal na igrišče 12 različnih začetnih peterk.

V zadnjem času je imel nekaj težav s poškodbo drugi strelec Justin Doellman. Krilni center je opravil ves zadnji trening pred tekmo, vseeno pa ni jasno, za koliko minut bo pripravljen. Večjo minutažo bi lahko zato dobil izkušeni Slovenec Boštjan Nachbar, ki je v nekaterih tekmah letošnje sezone pokazal nekaj dobrih predstav, ob tem pa je zadel 13 zaporednih prostih metov.

Tekma med Barcelono in Olympiacosom bo tudi ponovitev finala iz leta 2010, ko so Katalonci osvojili zadnji naslov v evroligi. Na tisti tekmi je z 21 točkami blestel Juan Carlos Navarro.

Pri Grkih se vse vrti okoli Vassilia Spanoulisa, ki je izpustil nekaj tekem, vendar bo za četrtfinale pripravljen. Trener rdeče-belih Giannis Sfairopoulos ne razmišlja dolgoročno, temveč ga zanima le tekma za tekmo: "Ne razmišljamo že o treh zmagah, ki so potrebne za uvrstitev na finalni turnir četverice. V naših glavah je le prva tekma, nič drugega zdaj ni pomembno. Na zelo visoki ravni moramo biti vseh 40 minut tekme, če želimo zmagati."

Ne spreglejte