Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
13.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Rajon Rondo

Sreda, 16. 12. 2015, 13.55

8 let, 5 mesecev

Rondo se je pokesal: Moje besede so bile nesprejemljive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Košarkar Sacramento Kings Rajon Rondo se je v torek javno opravičil za žaljiv izpad, ki si ga je privoščil na račun istospolne usmerjenosti košarkarskega sodnika Billyja Kennedyja.

"Besede, ki sem jih namenil Billu Kennedyju, so bile nesprejemljive in v ničemer ne odražajo mojih čustev do skupnosti LGBT," se je opravičil Rondo, ki so mu popustile vse zavore po izključitvi zaradi dvojne tehnične napake na tekmi v mehiškem glavnem mestu Ciudad de Maxico. Takrat je sodniku v navzočnosti prič namenil nekaj krepkih in kosmatih z uporabo žaljive oznake za geja.

"Želim si, da je vsem jasno, da iz dna svojega srca obžalujem, kar sem dejal Billu. Na igrišču in zunaj njega ni prostora za jezik nespoštljivosti in prezira do spolne usmerjenosti kogarkoli. To ni to, kdo sem in v kaj verjamem, vsakdan sproti si bom prizadeval postati boljši človek," se je pokesal Rondo.

Vodstvo severnoameriške lige NBA se je nemudoma odzvalo in 29-letnega Ronda, nekdanjega košarkarja Boston Celtics in Dallas Mavericks, kaznovala s plačilom denarne kazni v višini 86.300 ameriških dolarjev ter eno tekmo prepovedi.

Potem ko je bil tarča in žrtev homofobnega izpada, se je košarkarski sodnik Kennedy odločil, da bo javno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti: "Ponosen sem, da sem sodnik v ligi NBA in da sem gej."

Ne spreglejte