Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2008,
11.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 4. 11. 2008, 11.19

8 let, 5 mesecev

Rimljane zanima le prvi gostujoči par točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Rimska Lottomatica, tretji nasprotnik Uniona Olimpije v novi evroligaški sezoni, prihaja v Ljubljano s solidno popotnico in povsem jasnim ciljem.

Eden izmed dveh klubov predtekmovalne skupine C, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega klubskega prvaka (Rimljani so se na prestolu znašli leta 1984), prihaja v Ljubljano s številnimi znanimi obrazi na vseh ravneh. Tako v igralskem kadru kot tudi na klopi ter v vodilnih strukturah, kjer kot direktor niti v rokah drži legendarni Dejan Bodiroga. Slednji je še v sezoni 2006/07 kot košarkar rimskega kluba gostoval pod Šišenskim hribom in bil prisiljen priznati poraz.

Tokrat odprava iz italijanske prestolnice povsem nedvoumno napoveduje zmago, s katero bi popravila spodrsljaj iz prvega kroga, ko je klonila na gostovanju pri berlinski Albi. Sicer pa je poraz proti Nemcem (63:68) tudi edini neuspeh Lottomatice v sezoni 2007/08. V drugem krogu evrolige je namreč četa Jasmina Repeše v dvorani Palalottomatica gladko ugnala Joventut iz Badalone (95:71), odlično pa gre Rimljanom tudi v italijanskem prvenstvu. Po štirih krogih je namreč rimski prvoligaš ob Sieni še edina neporažena ekipa. V prvem krogu so nekdanji italijanski prvaki tesno ugnali Caserto, v drugem so v gosteh gladko premagali bolonjski Fortitudo (82:58), v gosteh so premagali še Jurakovo Biello, ob koncu minulega tedna pa so bili brez moči še košarkarji Terama (96:75).

Kdo bo uveljavil zakon bivšega?

Gostovanje Lottomatice bo zanimivo tudi zaradi obiska Sanija Bečiroviča in Primoža Brezca. Nekdanja člana Olimpije imata v moštvu hrvaškega trenerja nadvse pomembni vlogi in sta tudi med najbolj učinkovitimi. Sani je v dosedanjih dveh evroligaških nastopih dosegel 22 točk, zbral sedem asistenc in ujel šest odbitih žog, Brezec pa je osemnajstim točkam dodal še 14 skokov. V italijanskem prvenstvu pa sta s povprečji 12,75 in 12,25 celo prva strelca ekipe.

Sicer pa nekdanja "zmaja" nista edina košarkarja, ki bosta imela v četrtek priložnost uveljaviti "zakon bivšega". Z nekdanjimi delodajalci se bo namreč soočil tudi Vlado Ilievski. Makedonski organizator igre je namreč pod taktirko Jasmina Repeše nastopal v sezoni 2005/06 in del sezone 2006/07.

Ne spreglejte