Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
19. 2. 2016,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tajfun Krka Zlatorog Dejan Mihevc Vladimir Anzulović Aleš Pipan Andrej Žakelj

Petek, 19. 2. 2016, 16.31

8 let

Prvaki si želijo drugačnega razpleta kot lani

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Le še štiri moštva so ostala v boju za osvojitev slovenskega pokala. Znova se bosta v polfinalu pomerila Tajfun in Krka, državni prvaki pa si želijo drugačnega razpleta kot lani.

V Hali Tivoli se začenja sklepni turnir za 26. slovenski košarkarski pokal. Derbi polfinala bo med aktualnimi slovenskimi prvaki Tajfunom in novomeško Krko, dvakratno zaporedno zmagovalko slovenskega pokala.

Košarkarji iz Šentjurja so se drugič zapored uvrstili v polfinale pokala, kjer so lani v Laškem izgubili prav proti Krki. V letošnji sezoni sta se moštvi pomerili trikrat.

V otvoritvi sezone in na prvi tekmi v ligi ABA so zanesljivo slavili košarkarji Tajfuna, Novomeščani pa so se jim po treh zaporednih porazih oddolžili na drugi tekmi lige ABA in po podaljšku slavili.

"Pokal Spar se igra, da ga osvojiš in tako željo imamo vsi. S Krko smo odigrali že veliko dobrih tekem in vse so pokazale, da lahko pričakujemo zanimivo in težko tekmo, po kateri upam, da bo izid drugačen kot lani," si želi trener Tajfuna Dejan Mihevc po državnem in superpokalnem naslovu zbirko lovorik dopolniti še s pokalno.

Krka bi ponovila zadnji dve sezoni

Krka je imela za razliko od Tajfuna, ki je v četrtfinalu ugnal Šenčur, veliko višjo oviro. Na dveh tekmah so dvakrat premagali ambiciozni domžalski Helios.

"Pokal Spar je posebno tekmovanje, polno presenečenj, kar se je letos že videlo. Tekma proti Tajfunu je za nas velik motiv, pokalno tekmovanja pa za klub predstavlja poseben izziv. Imam veliko spoštovanje do rezultatov šentjurskega kluba, pričakujem odprto tekmo in upam na dobro dnevno formo ter naše veselje," so želje Vladimirja Anzulovića, ki je na mesto glavnega trenerja Krke napredoval po odhodu Ivana Velića. V tem času je Krko na osmih tekmah pripeljal do štirih zmag, od tega dveh v ligi ABA in dveh nedavnih v četrtfinalu slovenskega pokala.

Krka je petih državnih naslovih dolgo časa čakala na svojo prvo pokalno lovoriko, ki jo je osvojila v zadnjih dveh sezonah.

V drugem polfinalnem paru se bosta pomerila še drugo leto zapored krvnik Olimpije Zlatorog in novinec v prvi ligi domžalska Lastovka.

Zlatorog izločil prvega favorita

Laščani so lani Olimpijo premagali v polfinalu in nato morali v finalu priznati premoč Krki, letos pa ji bo nasproti stali košarkarji Lastovke, ki so prvo četrtfinalno tekmo proti Hopsom iz Polzele izgubili za štirinajst točk, povratno srečanje pa dobili za 19 in se prvič v zgodovini kluba uvrstili na sklepni turnir slovenskega pokala.

"V četrtfinalu smo odigrali dve dobri tekmi in zasluženo izločili morda prvega favorita tekmovanja, košarkarje Uniona Olimpije. V polfinalu moramo dokazati, da nismo zmagali po naključju, kar bo proti neobremenjeni zasedbi Lastovke težka naloga, zato pričakujem težko tekmo. V Pokalu Spar ne smeš nikogar podcenjevati, vsakega tekmeca moraš spoštovati, saj danes vsak zna igrati dobro košarko, ne glede na to, od kod je in v kateri ligi igra," je previden trener Zlatoroga Aleš Pipan, ki od prihoda na laško klop po 11 tekmah ne pozna poraza.

"Za nas je bil velik uspeh že preboj med osem najboljših v slovenskem pokalu, sodelovanje na sklepnem turnirju četverice pa je sploh velika čast. Fantom moram za preboj v polfinalu od srca čestitati, saj je treba vedeti, da jih polovica hodi v redne službe, zato ni preprosto v dveh dnevih po službi odigrati še dve naporni tekmi. Upam, da nam bo za Zlatorog ostalo še dovolj naboja za enakovreden boj," so pričakovanja trenerja Lastovke Andreja Žaklja. Domžalčani so v letošnji sezoni na 13 tekmah slavili trikrat.

Ne spreglejte