Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
8. 7. 2015,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Matevž Zupančič ABA

Sreda, 8. 7. 2015, 13.40

8 let

Pri Olimpiji upajo, da ne bodo kolateralna škoda

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri košarkarskem klubu Olimpija so lahko razumljivo na trnih, saj še zdaj ne vedo natančno, v katerih tekmovanjih bodo v prihodnji sezoni igrali. Ime kluba pa bo prisotno v četrtkovem žrebu EuroCupa.

Ali bo Olimpija nastopila v regionalni ligi ABA, je še vedno neznanka, saj naj bi bilo v njej prvotno prostora za 12 klubov, slovenska predstavnika pa bosta zagotovo Tajfun in Krka. Olimpijo bi rešilo le povečanje na 14-člansko druščino. Tako bi v jadransko ligo prišla s pomočjo posebnega povabila, saj si nastopa v ligi po tekmovalni plati ni priborila.

Z ligo ABA pa je povezan tudi nastop v EuroCupu. V Ulebu poudarjajo, da lahko klubi nastopajo v tem tekmovanju le, če nastopajo v ligi ABA. Žreb skupin za to tekmovanje bo že v četrtek, vprašanje pa je, kako se bodo pri Ulebu odzvali, če Ljubljančani ne bodo nastopali v regionalnem tekmovanju.

"Na parketu smo si priigrali nastop v tem tekmovanju. Verjamem, da bo to spoštovano"

"Računamo, da bomo nastopili, a ni nič stoodstotno. Zaradi vseh teh kolobocij, ki so bile pri osnovanju nove lige ABA, klubi ne smemo biti kolateralna škoda. Na parketu smo si priigrali nastop v tem tekmovanju. Verjamem, da bodo to spoštovali – tako kot si je Tajfun prislužil ligo ABA in je pripravljen v njej nastopati," pravi direktor Olimpije Matevž Zupančič.

Če bi se zgodil črn scenarij, po katerem liga ABA ne bi imela 14 klubov, pri Ulebu pa bi prižgali rdečo luč za nastop v EuroCupu, bi Olimpiji na razpolago ostalo le še udejstvovanje v slovenskem državnem prvenstvu in morda v Fibinem na novo ustanovljenem pokalu, pri katerem pa je prav tako neznanka, koliko slovenskih klubov bo v njem sploh nastopalo.

Olimpija ima v tem trenutku pogodbo s sedmimi igralci, a je nekako jasno, da bo Alen Omić zapustil Ljubljano, o novih imenih pa še ne govorijo: "Nekaj igralcev smo si ogledali. Tipamo in veliko delamo na tem. S podpisi bomo iz jasnih razlogov počakali."

Ne spreglejte