Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
21. 5. 2014,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Union Olimpija Jaka Klobučar Dragiša Drobnjak

Sreda, 21. 5. 2014, 20.56

8 let

Pri Krki in Olimpiji izgovorov ni. Tudi bolečino bo treba odmisliti.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peto leto zapored se bodo košarkarji Krke in Olimpije pomerili v finalu državnega prvenstva, prav vse štiri pa so dobili Novomeščani. Se bo letos zgodovina ponovila ali je čas za nove tirnice?

Olimpija šestnajstič ali Krka sedmič – glavno vprašanje ob koncu slovenskega državnega prvenstva. Nekaj več možnosti za uspeh strokovnjaki pripisujejo Krki, ki ima, po imenih sodeč, kakovostnejši kader. A v takšnih serijah odigra tudi srce.

Ekipi sta se v zgodovini pomerili v sedmih finalih, pet pa jih je pripadlo Dolenjcem

"Naša ekipa se je v dosedanjem delu sezone uspešno prebila do začrtanih ciljev. V državnem prvenstvu smo odigrali dobre in slabe tekme, a mislim, da smo se oboji zasluženo uvrstili v finale. Zdaj ima vsak svoje cilje. Mi se bomo zagotovo pripravili po najboljših močeh, tekme pa pričakali čim bolj motivirani. Verjamem, da nam bo v Novo mesto prvič uspelo pripeljati dvojno krono," pravi pred četrtkovo prvo tekmo, ki se bo začela ob 20. uri v dvorani Leona Štuklja, košarkar Krke Jaka Klobučar.

Kapetan ljubljanske ekipe Dragiša Drobnjak je bil eden od ključnih mož v polfinalu proti Heliosu. Njegova poteza ob izteku druge tekme v Domžalah, ko je blokiral odločilni met Heliosa za zmago, je dvignila košarkarje iz glavnega mesta, ki so nato v tretji tekmi brez težav prišli do uvrstitve v finale.

"Finale je najlepši del sezone, na katerega čakaš in si ga želiš vso leto. Vso sezono treniraš zanj, zato izgovorov zdaj ni. Skozi kariero sem se naučil, da nikoli ne nastopiš v popolni zasedbi. A v trenutku, ko košarkar stopi na igrišče, je ta sposoben odmisliti tudi bolečino. V imenu sebe in soigralcev lahko rečem, da smo veseli, da smo se prebili v finale. Priložnost želimo zdaj zgrabiti in naslov državnega prvaka vrniti v Ljubljano," je dejal Drobnjak.

Drugi finalni obračun bo nato že v soboto, tekmeca pa se bosta pomerila v Tivoliju, ne v Stožicah.

Ne spreglejte