Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
10. 2. 2017,
17.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

EuroBasket 2017 reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Matej Erjavec

Petek, 10. 2. 2017, 17.12

6 let, 7 mesecev

Pogovor s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije o reprezentanci

Pri Goranu Dragiću niso vrgli puške v koruzo: Pogovoriti se tudi ob pivu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Foto: Grega Valančič/Sportida

Največje košarkarsko tekmovanje v letošnjem letu bo evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Goran Dragić je dejal, da je to zanj zadnje večje tekmovanje, a pri Košarkarski zvezi Slovenije upajo, da ta trditev ni dokončna. Predsednik Matej Erjavec izpostavlja tudi pomembnost Luke Dončića.

Slovensko moško člansko reprezentanco letos čaka nastop na EuroBasketu. Uvodni del bo odigrala na Finskem, kjer bodo ob domači izbrani vrsti nasprotnice še Francija, Grčija, Islandija in Poljska. Zaključni del bo potekal v Istanbulu.

Nedavno smo lahko videli, kako so slovenski rokometaši na svetovnem prvenstvu v Franciji prišli do velikega brona. Medalja je večna želja tudi košarkarske reprezentance. Najbližje ji je bila leta 2009 na Poljskem, kjer je bila četa Jureta Zdovca četrta.

"Vsi smo z velikim veseljem spremljali rokomet. S predsednikom Franjom Bobincem sva bila nenehno v navezi. Čestitali smo jim. Upamo, da se bomo tudi mi nalezli pozitivnega ozračja. Luka Dončić se ga očitno že je. Mislim, da smo mi zdaj naslednji v vrsti. Najprej odbojka, rokomet, zdaj mi in potem še nogomet," se je zasmejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec.

Pri Goranu Dragiću niso vrgli puške v koruzo

"Pri Luki smo bili mirni že lani, ko nam je povedal," pravi Erjavec. | Foto: Sportida "Pri Luki smo bili mirni že lani, ko nam je povedal," pravi Erjavec. Foto: Sportida Za slovenske ljubitelje košarke je za lepo novico poskrbel čudežni deček Dončić, ki je potrdil svoj nastop na EuroBasketu. "Mirni smo bili že lani, ko nam je to povedal. Delno smo zgodbo prenesli v javnost. Upam, da bo zdrav. Da je biser, ni treba komentirati. Res je izvrsten. Luka je za nas zagotovo dodaten potisk. Tudi način, kako je pristopil k stvari, da bi dobili medaljo, pove vse. Super, podpiramo to."

Trenutno prvi mož izbrane vrste in njen kapetan Goran Dragić je nedavno sporočil, da se veseli igranja z Dončićem, poleti pa mu bo tudi predal štafetno palico. S tem je dal vedeti, da bo košarkar Reala postajal prvi mož slovenske reprezentance, sam pa se bo umaknil.

A Erjavec pravi, da bodo stopili starejšemu od bratov Dragić nasproti in se o njegovem slovesu od reprezentance še pogovorili: "Puške nismo vrgli v koruzo. Če gledamo tekmovanja, ki si sledijo, ga bomo težko prepričali. Naslednje večje tekmovanje je namreč šele 2019. Vmes so kvalifikacije in na nekaj tekmah bi sicer lahko igral, na nekaterih ne. Po zdajšnjih informacijah v NBA ne bodo prekinjali prvenstva in pošiljali igralce v kvalifikacije. S tega vidika je od Gogija težko računati na dodatno pomoč. Si pa jo želimo. Ko bo konec prvenstva, se bomo tudi ob kakšnem čaju ali pivu usedli ter videli, kaj in kako."

Glede Marinkovića bo povedal strokovni štab na čelu s selektorjem Kokoškovom

Ivan Marinković ima tudi slovensko državljanstvo, selektor Igor Kokoškov pa se bo odločil, kdo bo na EuroBasketu za Slovenijo nastopal kot naturaliziran košarkar. | Foto: ABA liga Ivan Marinković ima tudi slovensko državljanstvo, selektor Igor Kokoškov pa se bo odločil, kdo bo na EuroBasketu za Slovenijo nastopal kot naturaliziran košarkar. Foto: ABA liga Igor Marinković je nova zgodba, ki bi se lahko morda odprla v slovenski reprezentanci. Srbski košarkar namreč odlično igra v dresu Zadra. Zakaj je zanimiv? Marinković ima namreč slovensko državljanstvo, saj je oče Slovenec, v naši reprezentanci pa bi imel lahko vlogo le naturaliziranega košarkarja, ki je v preteklih letih pripadla Alenu Omiću.

"Tu bi morali bolj Igorja Kokoškova ali Rada Trifunoviča vprašati. Razmišljali smo, interes je, kaj več pa ne morem povedati. Zanimiv bi zagotovo bil. Strokovni del reprezentance mora povedati, kaj več pa ... Sam nimam kaj za dodati. Kokoškov se bo odločil, kaj potrebuje," razlaga Erjavec in dodaja, da je Marinković izkazal željo po nastopu v slovenski reprezentanci.

Za konec se je dotaknil še evropskega prvenstva in želja, ki jih bo imela slovenska izbrana vrsta: "Teh stvari ne govorim rad javno, ampak imam letos tako dober občutek, da mi je kar malce nrodno."

Ne spreglejte