Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2024,
16.18

Osveženo pred

6 dni, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12

Natisni članek

Natisni članek

Srbija Svetislav Pešić

Sobota, 19. 10. 2024, 16.18

6 dni, 5 ur

Preobrat: Svetislav Pešić ostaja srbski selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,12
Svetislav Pešić | Svetislav Pešić bo še naprej vodil Srbijo. | Foto Reuters

Svetislav Pešić bo še naprej vodil Srbijo.

Foto: Reuters

Legendarni košarkarski trener Svetislav Pešić bo tudi v prihodnjem obdobju opravljal funkcijo selektorja srbske reprezentance, poročajo srbski mediji. Čeprav je 75-letni strokovnjak, ki vodi Srbijo od leta 2021, v začetku septembra zatrdil, da se poslavlja od mesta selektorja, pa je zdaj prišlo do preobrata. 

Svetislav Pešić je lani z orli osvojil srebro na svetovnem prvenstvu, letos poleti pa bron na olimpijskih igrah, nato pa mu je potekla pogodba. Takrat je Pešić sporočil, da se poslavlja od mesta selektorja. "Pred Parizom sem rekel, naj nekdo drug nadaljuje, kar sem začel, ker vidim, da me niso dobro slišali, zdaj pa jim sporočam, da morajo odgovorni, ki bodo v prihodnje vodili zvezo, poiskati novega trenerja. Seveda bom vedno na voljo srbski košarki, vendar se bom obrnil k nekaterim drugim ciljem in projektom, za katere nisem imel časa, saj sem bil 24 ur na dan v službi srbske reprezentance," je takrat dejal Pešić, a je zdaj zgodba dobila zasuk.

Novi predsednik Košarkarske zveze Srbije Nebojša Čović, ki je na tem mestu zamenjal Predraga Danilovića, je vendarle prepričal trofejnega strokovnjaka, da ostane na klopi srbske reprezentance vsaj do konca evropskega prvenstva, ki bo na sporedu prihodnje leto. Kot poročajo srbski mediji, čeprav nova pogodba še vedno ni podpisana, sta se Pešić in Čović ustno dogovorila, si podala roko in dosegla sporazum. Željo, da Pešić ostane selektor Srbije, so sicer jasno in glasno izrazili tudi številni člani srbske reprezentance, med drugim Nikola Jokić in Bogdan Bogdanović.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić osrečil otroke, ki nanj gledajo kot na božanstvo #video
slovenska ženska košarkarska reprezentanca Eva Lisec
Sportal Eva Lisec in Jessica Shepard v dobri formi pred ključnima tekmama za EP
Carter Billups
Sportal V hiši slavnih tudi Vince Carter in Chauncey Billups, Jerryja Westa sprejeli že drugič
Ne spreglejte