Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
11. 10. 2015,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Union Olimpija Gašper Potočnik derbi

Nedelja, 11. 10. 2015, 9.18

8 let

Pred večnim derbijem: eni brez izgovorov, drugi bodo stiskali zobe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Največja slovenska košarkarska kluba Olimpija in Krka bosta današnji derbi v ligi ABA pričakala na najboljši možen način - s skalpom zagrebških tekmecev. Dolenjci imajo nekaj težav s poškodbami.

V regionalni ligi ABA imajo na začetku sezone izjemno naporen ritem tekem, ki se bo po današnjem petem krogu umiril, saj se med tednom nato začenjajo evropska tekmovanja. V Stožicah bomo ob nenavadni nedeljski uri ob 21.00 spremljali slovenski derbi med Union Olimpijo in Krko.

Tako Ljubljančani kot Novomeščani bodo današnji prvi medsebojni dvoboj v tej sezoni pričakali z zmago nad zagrebško ekipo. Olimpija je na gostovanju premagala Cibono, Krka pa v domačem Štuklju evroligaško Cedevito.

"Vse bo odvisno od dnevne forme"

Obe moštvi imata po štirih krogih prav tako po dve zmagi in ponavadi prav slovenski derbi vpliva na dvig forme kakšne od ekip, zato lahko v Stožicah pričakujemo oster boj za vsako žogo.

Pri Olimpiji govorijo o napornem ritmu, a poudarjajo, da utrujenost ne bo smela biti izgovor.

"Čestitke Krki za veliko zmago nad Cedevito. Tajfunu in Krki želim čim boljše rezultate v ligi ABA. Ne glede na to, da nas kot edino ekipo v manj kot tednu dni čaka četrta tekma, pred obračunom s Krko moramo utrujenost in veliko število tekem preprosto pozabiti. Krka je izkušena ekipa, ki je izjemno močna pod samim obročem, fizično in po višini. Pod košem nas čaka težko delo. Mladi igralci Krke imajo nekoliko več izkušenj od naših, zato mislim, da so v manjši prednosti. Naredili bomo vse, da tekmo v Stožicah poskušamo dobiti. Gre za derbi, zato je nemogoče predvideti zmagovalca. Vse bo odvisno predvsem od dnevne forme. Vabim vse navijače, da se v Stožicah zberejo v čim večjem številu," so besede trenerja Gašperja Potočnika pred današnjim košarkarskim vrhuncem.

Krka ima težave s poškodbami

V taboru Krke imajo nekaj zdravstvenih težav. V Ljubljani ne bo igralJure Ritlop, s poškodbami pa se borita Dušan Katnić in Stefan Sinovec, a lahko pričakujemo, da bosta oba stisnila zobe.

"Zalo malo časa je za počitek in videli bomo, kdo bo sploh lahko igral. Za Katnića ne vemo, ali bo v moštvu, Sinovec ima težave s kolenom in igra na lastno odgovornost, Ritlop še vedno ne more pomagati. Za tekmo z Union Olimpijo bi potrebovali širino kadra, ki pa je nimamo. Vseeno upam na še eno dobro predstavo, z borbenostjo kot proti Cedeviti lahko nadoknadimo te težave. Mislim, da se igralci zavedajo, da so v dobrem stanju in da lahko v tej ligi premagajo vsakogar, tudi Union Olimpijo," pa pravi trener Krke Ivan Velić.

Ne spreglejte