Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
2. 1. 2016,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krka Union Olimpija liga ABA derbi

Sobota, 2. 1. 2016, 21.24

8 let

Počasno prebujanje Olimpije dovolj hitro za skalp Krke

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Olimpije so po slabi prvi četrtini v Novem mestu dobili slovenski derbi proti Krki z 59:55. Prvi strelec tekme je bil s 15 točkami Sava Lešić.

22. slovenski derbi v ligi ABA so bolje začeli domači košarkarji. Izkoristili so mrk Olimpije na začetku tekme in po petih minutah, ko se ljubljanski napadi niti enkrat niso končali s košem, povedli s 7:0.

Olimpijin vpis na semafor ni prinesla spremembe moči na parketu. Zmaji so še naprej bili nerazpoloženi v napadu, Krka pa je na drugi strani dosegla 16 točk in po prvih desetih minutah vodila s 16:6. Olimpija je v prvi četrtini zadela le dva meta iz igre.

Ljubljansko topljenje prednosti

V drugih desetih minutah so zmaji imeli nekaj več elana v svoji igri in predvsem po zaslugi Save Lešića, ki je do polčasa dosegel devet točk in zadel tudi edino trojko, počasi začeli loviti Novomeščane in se jim nekajkrat približali, vendar jim je vedno zmanjkala zadnja beseda.

Še najbližje so bili ob povsem odprti trojki Mihe Lapornika, s katero bi lahko zaostanek znižali na le dve točki, vendar 22-letnik ni bil natančen, Krka pa je na drugi strani imela vedno odgovor in pred glavnim odmorom ohranila pet točk naskoka (31:26).

Preobrat zmajev

Začetek drugega polčasa je prinesel spremenjeno sliko na parketu. Olimpijini napadi so začeli postajati učinkoviti, Krka pa je na drugi strani v prvih petih minutah nove točke dosegla le prek treh prostih metov Mirka Mulalića. Zmaji so na krilih Mihe Lapornika in prebujenega Zacka Wrighta prvič po začetnih 0:0 ujeli Novomeščane.

Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju Ljubljančanov, ki so ušli na pet točk prednosti, za ponovni priključek Krke pa je poskrbel Luka Lapornik in s trojko znižal na 42:41 za Olimpijo.

Tesna končnica v prid Olimpije

Nalet Olimpije iz tretje četrtine je na začetku zadnjih desetih minut povsem uplahnil. Krko je Jure Lalić spet popeljal v vodstvo, vendar je imela Olimpija pripravljen odgovor.

Olimpija je v zadnje štiri minute vstopila s točko prednosti, ki je ni več izpustila iz rok in po dveh zadetih prostih metih Lešića, ki je bil s 15 točkami prvi strelec tekme, prvič po 7. maju leta 2013 spet slavila v Novem mestu.

Krko v prihodnjem krogu čaka gostovanje pri Metalcu, Olimpija pa v Stožicah gosti evroligaško Crveno zvezdo.

Ne spreglejte