Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
11.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Matevž Zupančič Aleš Pipan Sašo Filipovski sanacija

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 11.01

8 let

Po petem porazu Uniona Olimpije: Smo bedaki in ne junaki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob pogledu na lestvico košarkarske lige ABA ne moremo mimo dejstva, da ima nekdaj velika Olimpija po petih krogih ničlo. O spremembah v klubu ne želijo govoriti na glas, a lahko kakšno pričakujemo.

Jeza po novem porazu je bila očitna tudi pri predsedniku kluba Janiju Möderndorferju, pri katerem smo lahko že na prejšnjih domačih tekmah videli, da ni bil zadovoljen s predstavami košarkarjev Uniona Olimpije. Na svojem profilu na Twitterju je takoj po sobotnem porazu z Radničkim objavil: "Jutri ne bomo samo premaknili uro, ampak tudi ukrepali. Spremembe … bodo!" A naj bi bile te besede prenagljene.

Pipan ima podporo

Trener Aleš Pipan ima po besedah vodstva kluba vso podporo, saj dobro dela na treningu, manjkajo pa rezultati. Dvakrat so bili Ljubljančani povsem blizu uspeha proti Crveni zvezdi in Širokemu, a obakrat zapuščali parket sklonjenih glav, zato po petih tekmah še niso okusili slasti zmage.

Največja težava pri Olimpiji je koncentracija, ki začne pešati v določenih trenutkih tako v obrambi kot v napadu. Pipan še naprej ne more računati na organizatorja igre Cedrica Jacksona, pri katerem se zdi, da bo kmalu zapustil Ljubljano, saj ni videti znakov o izboljšanju njegovega zdravstvenega stanja. Povrhu vsega pa je tudi najdražji košarkar Olimpije. "Čakamo na izvide, da bomo imeli natančno sliko, kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Če ne bi mogel več igrati za nas, bi imeli manevrski prostor za prihod novega košarkarja," je o Američanu in morebitnem prihodu novinca povedal direktor kluba Matevž Zupančič.

Vladović kot nadomestilo se (še) ni proslavil

Ravno zaradi težav Jacksona je v Ljubljano prišel Jakov Vladović in bo v glavnem mestu vsaj do 17. novembra, nato pa bo klub videl, ali bo podaljšal pogodbo z njim. Strelsko se na odigranih štirih tekmah ni proslavil. Dosegel je le deset točk, bolj pa so mu stekle podaje. A v klubu pričakujejo tudi njegov strelski doprinos, saj je v pretekli sezoni pri Krki dosegal v povprečju več kot deset točk na tekmo.

Vodstvo se zaveda, da jim je zaradi neuspeha v regionalni ligi ABA nelagodno, ni jim pa pisan na kožo niti razpored, saj bodo od prihodnjih šestih tekem kar štirikrat gostovali. "Rezultat je slab. Razlogi so jasni. Veliko je okoliščin. Pogoji za delo so vrhunski. Fantje imajo vse, avte, hrano … To nas najbolj boli, ker smo v preteklosti vedeli, zakaj so težave na parketu, zdaj pa ne. Izgubili smo dve tekmi v zadnji minuti. Zato smo bedaki in ne junaki. Po odhodih nekaterih so 'backup' igralci postali nosilci. In ti potrebujejo čas. Denarja za boljše tujce ni bilo. To so dejstva. V primeru, da Jackson ne bo mogel igrati, bomo iskali rešitev," pravi Zupančič.

Ilievski in Lorbek predraga

Kaj pa Vlado Ilievski ali Domen Lorbek? "To so stvari njunih agentov. Mi dobro vemo, do kam gremo lahko. Čez naše meje ne moremo."

Če manevrskega prostora z novimi igralci ni, bo treba najti pravo rešitev znotraj obstoječega kadra. Niso izključene niti kazni, če se bodo zgodili padci, kot se je na domačem parketu proti Ciboni: "Če bo treba, bomo ukrepali. Pri fantih ni težava volja, saj dajejo vse od sebe. Izjema je bila Cibona. Včasih je morda preveč treme, včasih premalo samozavesti. Če bomo začutili nonšalantno obnašanje, kazni bodo, saj so pravila jasna."

Eurocup dražji kot evroliga, Filipovskega odplačujejo

Kdor misli, da je drugorazredno tekmovanje Eurocup cenejše od elitne evrolige, se moti, poudarjajo v Stožicah. Za klub bi bilo dobrodošlo le, če bi bila njihova dvorana na petih tekmah uvodnega dela polna, kar pa ni. "Za razliko od evrolige moramo sami plačevati sodnike. Žreb skupin je bil opravljen šele 5. oktobra, zato so tudi letalske karte dražje, kot če jih rezerviraš že tri mesece prej. Asvel denimo ne poskrbi za hotel in si moraš sam poiskati vse potrebno," poudarja direktor zeleno-belih, ki je za konec spregovoril še o sanaciji, ki poteka v začrtanih okvirih: "Sanacija gre dokaj po planu. Ker je ta prioriteta, težko manevriramo pri igralcih sredi sezone. Nekako gre po tej poti, ki smo jo predstavili konec poletja. Nimamo nobenih odprtih BAT (Mednarodno sodišče pri Fibi). Upnikov je še veliko. Sašo Filipovski je eden takšnih. Odplačujemo mu dolg. Tu je še Goran Jagodnik, ki je zelo potrpežljiv in korekten. Malce je grozno, ker toliko časa traja. A nič ne reče. Preostali upniki so pa bistveno manjši."

Ne spreglejte